Basseinitriatlon Kuremaal avab triatlonihooaja

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuremaa ujula. Foto ei ole sündmusega seotud.
Kuremaa ujula. Foto ei ole sündmusega seotud. Foto: Kuremaa ujula

Laupäeval Jõgevamaal Kuremaal peetav esimene basseinitriatlon avab Meie Liigume sarja hooaja, kuhu kuulub kokku pea 30 üritust.

Triatloni peakorraldaja Siim Ausmees märkis, et sarja eestvedajad püüavad igal aastal mõelda välja midagi uut ning tänavu ongi selleks basseinitriatlon. Lisaks triatlonihooaja pikendamisele pole sellist ürituse formaati Lõuna-Eestis varem eriti kasutatud.

Nii algavad juba kell 10 hommikul ujumisdistantsid noorematele osalejatele, kel tuleb läbida basseinis 150 meetrit. Kohe õue tormama aga ei pea ning vahepeal saab saunas käia ning jahtuda, ütles Ausmees. Pärast viimase ujuja lõpetamist jääb jalgrattasõidu stardini 30 minutit, seejärel antakse start Kunderseni-meetodil ehk rajale pääseb vastavalt ujumistantsi ajale. Pärast nelja kilomeetri pikkust rattasõitu järgneb kohe kilomeetrine jooksudistants.

Kohe pärast seda, kui lapsed ja noored on basseinist välja roninud, antakse start harrastajate klassis, kel tuleb ujuda 300 meetrit, sõita rattaga 10 kilomeetrit ja joosta kaks kilomeetrit. Seejärel tulevad põhiklassi võistlejad, kelle distantsid on vastavalt 500 meetrit, 15 kilomeetrit ja neli kilomeetrit.

Rattasõit viiakse läbi Kuremaa-Soomevere asfaltkattega teel. Jooksurada kulgeb aga ujula lähemas ümbruses kruusarajal.

Kirja on end võistlusele pannud hetkeseisuga 84 spordihuvilist, kellest pea pooled tahavad kaasa lüüa harrastajate klassis.

Lisaks erinevatele jooksu- ja rattaüritustele kuulub Meie Liigume triatlonisarja veel kuus triatloni. 27. juunil on triatlon Türil, 11. juulil Tõrvas maastikurattatriatlon, 8. augustil Rõuges ja 16. augustil uuesti Tõrvas, kus siis sõidetakse rattadistants asfaldil. Veel on paar väiksemat triatloni Tartumaal Lähtel ja Põlvamaal Koorastes.

Kuremaa võistluse ja kogu Meie Liigume Medita triatlonisarja eelregistreerimine on avatud aadressil http://www.sportos.eu/ee/et/meie-liigume-triatlonisari-2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles