Tartu kinnisvaraturul käis märtsis agar kauplemine

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvara.
Kinnisvara. Foto: Toomas Huik

Tartu kinnisvaraturg oli märtsis väga aktiivne ning kasv tuli korteriturult, kus hinnad pisut odavnesid.

Eelmisel kuul sõlmiti Tartus 164 korteri ostu-müügitehingut, mis on 46 tehingut rohkem kui veebruaris ja 43 tehingut rohkem kui 2014. aasta märtsis, selgub Domus Kinnisvara maakleri ja analüütiku Kadri Lesta koostatud ülevaatest.

Tartu korteritehingute arvu suurenemisele andisid oma panuse mitmete uusarenduste, näiteks Kummeli 14, Laseri 4 ja Raatuse 68 valminud korterite müük.

Kui veebruaris tehti 17 tehingut uute korteritega, siis märtsis oli nende tehingute arv 30.

Veebruariga võrreldes odavnes Tartu korterite keskmine hind märtsis neli protsenti.

«Üle mitme aasta on korterite keskmine hind ka võrreldes eelneva aasta sama kuuga languses,» märkis Kadri Lest. Võrreldes 2014. aasta märtsiga on keskmine hind langenud Tartus protsendi, olles nüüd 1186 eurot ruutmeetrist.

Eramutega tehti märtsis Tartus 13 ostu-müügitehingut (kogu Tartumaal 42 tehingut), tänavu veebruaris ja aasta tagasi märtsis müüdi ülikoolilinnas kolm eramut vähem.

Hoonestamata elamukrunte müüdi eelmisel kuul Tartus neli (Tartumaal 60). Veebruaris tehti Tartus kolm ja 2014. aasta märtsis viis hoonestamata elamumaa tehingut.

Tartu maakonnas tehti tänavu märtsis komplekstehing, kus korraga müüdi 35 elamumaa kinnistut.

Eelmisel kuul sõlmiti Tartu maakonnas kokku 446 kinnisvara ostu-müügitehingut, mille rahaline koguväärtus oli 22 325 449 eurot.

Tartumaa tehingute aktiivsus tõusis veebruariga võrreldes 43 ja tehingute koguväärtus 40 protsenti.

«Tehingute arvu suurenemise tõi kaasa elavnenud korteriturg, hoonestamata elamumaadega tehtud komplekstehing ja maatulundusmaa tehingute arvu suurenemine,» märkis Kadri Lest.

Võrreldes 2014. aastaga on Tartumaal kinnisvaratehingute arv suurenenud 36 ja koguväärtus 44 protsenti.

Maa-ameti tehingustatistika andmetel suurenes märtsis kogu Eesti kinnisvaratehingute hulk võrreldes eelmise aasta märtsiga 15 protsenti.

Läinud kuul sõlmiti Eestis 4289 ostu-müügitehingut koguväärtusega 250,867 miljonit eurot.

Veebruariga võrreldes tehti 36 protsenti rohkem tehinguid ning tehingute koguväärtus kasvas 20 protsenti. Kogu Eesti tehingute arvu suurenemist mõjutas kõige rohkem maatulundusmaa tehingute arvu kasv (mis moodustas ligi 40% kogu Eesti kinnisvaratehingute arvu suurenemisest) ning Tallinnas, Tallinna lähiümbruses ja Tartus elavnenud korteriturg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles