Tõrvandi endises tuletõrjedepoos tegutsevad tondipüüdjad

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filmi «Tondipüüdjad» peategelased on valmis maailma päästma, nõnda nagu on ka peategelastesse monteeritud Ahto Külvet (vasakult), Berk Vaher ja Neeme Lopp valmis tegema Tõrvandi tuletõrjedepoos kassetidiskot.
Filmi «Tondipüüdjad» peategelased on valmis maailma päästma, nõnda nagu on ka peategelastesse monteeritud Ahto Külvet (vasakult), Berk Vaher ja Neeme Lopp valmis tegema Tõrvandi tuletõrjedepoos kassetidiskot. Foto: Mihkel Salk / Linnafestival UIT / kaader filmist / montaaž

Reede õhtul asuvad Tõrvandi endises tuletõrjedepoos kolm parapsühholoogi kinni püüdma tonte ja vaime. Nende tegevus ei sega sealsamas ajutiselt avatud parabaari ja hiljem diskot, mille muusika tuleb kassettidelt.

Jaanuaris kolisid tuletõrjujad linna ning nõnda saabki linnafestivali UIT ja Tartu Elektriteatri koostöös Tõrvandi depoos (Papli 4) teha 17. aprillil kell 20 erilise kinoseansi filmiga «Tondipüüdjad». Pilet maksab kuus eurot.

Ürituse üks korraldajaid Marie Kliiman märkis, et tartlastel ei tasu karta kaugust, sest autoga pääseb kesklinnast Tõrvandisse kõigest veerand tunniga ja jalgrattaga tuleb sõita pool tundi.

«Tondipüüdjad» on 1984. aastal valminud komöödia- ja katastroofifilm, peaosades Bill Murray, Dan Aykroyd, Harold Ramis ja Sigourney Weaver. Kolm parapsühholoogi panevad New Yorgi tühjas tuletõrjedepoos püsti õitsva tondipüüdmisäri. Kuid varsti tuleb neil sekkuda maailmahävitusliku salaplaani nurjamisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles