Tänavakunst ulatub Stencibility festivalil seekord mitmesse kohta

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödunud aasta festivalil jättis tänavakunstnik MTO endast Tartusse maha teose, mis kattis Soola tänava väikese maja kaks seina.
Möödunud aasta festivalil jättis tänavakunstnik MTO endast Tartusse maha teose, mis kattis Soola tänava väikese maja kaks seina. Foto: Kristjan Teedema

Tänavakunstifestival Stencibility tuleb seekord kuuendat korda ning teeb alates eelolevast esmaspäevast seinu värviliseks ja pakub kultuuriprogrammi nüüd juba mitmes kohas – Tartu kõrval ka Rakveres ja Pukas.

Stencibility korraldajate teatel on kavas avaldada austust aktiivsetele kohalikele tänavakunstnikele ja näidata piiritaguste külaliste tööd, rääkida olulistel teemadel ja lisada linnatänavaile vürtsi.

Tartus on kõik oodatud Arhiivi (Vanemuise 19) 24. aprillil näituse «Tallinna grafiti» avamisele ja peole ning 26. aprillil festivali päevale, kus kõnelevad teiste hulgas sotsioloog ja kunstiajaloolane Peter Bengtsen (Rootsi), toimub debatt tänavakunsti kaduvuse ja säilitamise teemal, vaadatakse filmi «Berlin Kidz», mis on Saksamaal keelatud. Kavas on muudki.

Seinamaalingutega Tartus ja Rakveres üllatavad tänavakunstnikud Sepe ja Chazme (Poola), Jukka Hakanen (Soome), Ether Frolics (Eesti) ja Edgar Tedresaar (Eesti).

Festivalil toimuvad Tartu tänavakunsti tutvustavad giidiga tuurid jalgsi ja rattaga ning esitletakse tänavakunstikaardi uuendatud paberversiooni. Rakveres saab alates 20. aprillist vaadata Tartu ja välismaa tänavakunsti näitust ning 24. aprillil avatakse uus seinamaaling. Pukas ja ka Aakres toimuvad tänavakunsti töötoad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles