Muuseum näitab imepisikest nukku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Biskviitportselanist nukk.
Biskviitportselanist nukk. Foto: Mänguasjamuuseum

Tartu mänguasjamuuseumis saab tänasest näha haruldast, vaid paari sentimeetri pikkust biskviitportselanist nukku, kelle käed ja jalad liiguvad.

Foto: Mänguasjamuuseum

Muuseumi varahoidja Liis Reha sõnul on see kõige väiksem liikuvate käte ja jalgadega portselannukk, mis kuulub mänguasjamuuseumi kogusse. «Juba ainuüksi see, et see imeväike saja-aastane nukk on säilinud, on haruldane. Küllap mängib oma rolli seegi, et nukku on hoitud karbis kui iluasja ja ta ei ole olnud laste mänguasi,» rääkis Reha.

Peale portselannukukese on näitusel «Väga väike näitus väga väikesest nukust ja teistest asjadest» eksponeeritud viimaste kuude põnevaimad annetused.

Välja on pandud valik 1920.–1930. aastate mänguasju, muu hulgas saab näha pisikesi kuulimänge, milletaolisi oli muuseumi kogus varem vaid üksikuid, mänguautosid ning vanu kaisukarusid. Näitus jääb avatuks 23. maini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles