Aivar Riisalu: olen Tartu volikogus nn aknaalune

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aivar Riisalu.
Aivar Riisalu. Foto: Toomas Tatar

Endiselt IRLi kuuluv, kuid Keskerakonna nimekirjas Tartu volikogusse valitud Aivar Riisalu ei kavatse ühineda kummagi fraktsiooniga, vaid jääb nn aknaaluseks.

Tartu volikogu kantseleil pole senini andmeid, kas Riisalule tuleks tool jätta IRLi fraktsiooni juurde või hoopis Keskerakonna fraktsiooni juurde, saalis on aga alati olnud toole varuga. Ka ei ole teada, millistes komisjonides Riisalu töötada sooviks.

Võib aga juhtuda, et homsele istungile Riisalu ei jõuagi, sest on praegu hõivatud õppustega sidepataljoni juures.

«Mul on probleeme sinna jõudmisega, olen ajutiselt hetkel riigikaitsja,» ütles Riisalu.

«Reservväelasena ma leian, et kui me täna ei heiduta piisavalt, siis ülehomme võib olla hilja,» põhjendas Riisalu, miks ta eelistab praegu keskenduda õppustele.

Riisalu kinnitas aga, et edaspidi asub ta kindlasti Tartu volikogus tööle ja on juba selgeks mõelnud ka fraktsiooni kuuluvuse teema.

«Olen iseendaga kokku leppinud, et olen nn aknaalune, ma ei ole kummaski fraktsioonis,» sõnas Riisalu. See jätab hääletamistel vabaduse.

«Muidu olen praegu Isamaa ja Res Publica Liidu liige ja ei näe ühtegi põhjust lahkuda. IRLi tõehetk saabub 6. juunil. Kui mu tegevus kaitseliidu suunal peaks jätkuma, siis erakondlik kuuluvus kaob. See on kõik nii lahtine,» rääkis Riisalu.

Vastates küsimusele, milliste teemadega ta linnavolinikuna tegelda tahaks, ütles Riisalu, et on eeskätt majandusinimene.

«Tartu on minule väga oluline, minu abikaasa on ju Tartust,» ütles Riisalu. «Meil on Tartus korralik kodu, tema ettevõtluse kaudu on Tartus ka asjaajamist. Tartu ei ole sugugi teisejärguline. Tartu ongi päris Eesti.»

Riisalu on Tartu volikogusse valitud 2009. aasta kohalikel valimistel ja ka viimastel kohalikel valimistel 2013. aastal, siis sai ta 1208 häält. See oli Keskerakonna teine tulemus Tartus.

Kuna ta aga oli riigikogu liige, olid tema volitused peatatud. Tartu volikogu töös ei ole ta seetõttu saanud päevagi osaleda.

Seekordsetel riigikogu valimistel ei osutunud Riisalu valituks, mistõttu taastusid tema volitused linnavolinikuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles