Linnavalitsus istus sadulasse rattateid mõõtma

Marju Himma-Kadakas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Eile haukasid käärid avamislindi verivärskel Ihaste kergliiklusteel, mis üle Emajõe luha kulgedes Turusilla kõrval lõpeb. Avamise puhul proovisid Tartu linnavalitsuse liikmed «omal sadulal» rattateed ära. Pärast 12-kilomeetrist ringi huvitas Tartu Postimeest, mitu kilomeetrit jäi läinud nädalal linnavalitsejate jalgrataste alla.


Abilinnapea Margus Hanson (vasakul) peenetriibulises pintsakus ja Pariisi tänavakunstniku barett peas jõudis esimesena Ihaste kergliiklustee tseremoonialindini. Rattalt maha tulles tunnistas ta aga, et pole tänavu üldse rattainimene olnud.

Linnapea Urmas Kruuse (keskel) lisas, et eelmisel nädalal rattal läbitud kilometraaž jäi tema kohta kasinaks – vaid 50 kilomeetrit. Abilinnapea Raimond Tamm (paremal) veeres Ihaste rattatee avatseremooniale vanal Husqvarna loksul, seegi oli laenatud. Sestap pole Tammgi Tartu jalgrattateedel tihe külaline.

Hea on aga see, et tänu Ihaste kergliiklusteele on kesklinn pärast kuut aastat ehituskadalippu lisaks linnajuhtidele ka Ihaste elanikele ja teistele linnakodanikele vaid 20-minutilise rattasõidu kaugusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles