Loomade varjupaik pani välja annetuskasti

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu koduta loomade varjupaigal on teisipäevast annetuskast Lõunakeskuses.
Tartu koduta loomade varjupaigal on teisipäevast annetuskast Lõunakeskuses. Foto: Kristjan Teedema

Tartu koduta loomade varjupaik seadis Lõunakeskuse infoleti juurde välja oma annetuskasti.

«Annetused jäävad aasta-aastalt pisut väiksemaks, meie kulud aga mitte,» ütles Tartu loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar.

Kuigi Tartu linnavalitsus toetab varjupaiga tööd, pole rahaga priisata. Esimesed 14 päeva elab loom varjupaigas kohaliku omavalitsuse kostil, seejärel saab ta omanikuks varjupaik. Siis saavad varjupaigas elavad ja uut kodu ootavad loomad vajaliku ravi ning edasise ninaesise lahkete inimeste annetustest.  

Varjupaik võtab loomadele alati tänulikult vastu ka esemelisi kinke, näiteks kassi- ja koerakuivtoitu ning konserve, kassiliiva, keraamilisi või metallist toidunõusid, koerte jooginõudeks viieliitriseid tsinkämbreid, kaela- ja jalutusrihmu, ketikarabiine ja -pööritsaid.

Ära kuluvad ka desinfitseeritavad plastpesakausid ning puhas kasutatud voodipesu (linad ja tekikotid puurikateteks ning padjapüürid vannilinad, frotee- ja köögirätid loomade kuivatamiseks).

Rõõmuga võetakse vastu ka eri mõõtudes transpordiboksid ja näitusepuurid ning puhastus- ja koristusvahendid.

Eile ootas varjupaigas oma pererahvast või uut kodu 25 koera ja 45 kassi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles