Koerte kiibistamine muutub Tartus kohustuslikuks

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otepää vallast pärit sõbralik ja seltsiv ligi kuueaastane Vippa on üks paljudest koertest, kes on Tartu koduta loomade varjupaika sattumise järel saanud endale kaela juurde naha alla mikrokiibi. Selle lugejale ilmuva registrisse kantud arvkoodi järgi saab tulevikus vajaduse korral koera kodu lihtsa vaevaga üles leida.
Otepää vallast pärit sõbralik ja seltsiv ligi kuueaastane Vippa on üks paljudest koertest, kes on Tartu koduta loomade varjupaika sattumise järel saanud endale kaela juurde naha alla mikrokiibi. Selle lugejale ilmuva registrisse kantud arvkoodi järgi saab tulevikus vajaduse korral koera kodu lihtsa vaevaga üles leida. Foto: Kristjan Teedema

Juhtub paremates perekondadeski, et lemmikloom läheb koduhoovist suuremat ilma uudistama. Järgmise aasta alguseks peavad Tartu koertel olema mikrokiibid, mis aitavad neid koju tagasi juhatada. Kassidel tuleb ise õige tee leida.

«Kiibistamist on väga vaja,» kinnitas Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar. «Elu on näidanud, et kiibiga koerad lähevad meilt enamasti juba leidmispäeval koju tagasi, kiibistamata koerad jäävad siia aga isegi mitmeks nädalaks – mõne looma omanik pole varjupaigast kuulnudki, siit ei osata otsida.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles