Eesti Rahva Muuseum tähistab aastapäeva viimast korda vanas majas

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastapäeva puhul saab teiste väljapanekute hulgas tasuta vaadata ka näitust «Traditsioon? Inspiratsioon! Inspiratsiooniallikad ja mälumaastikud».
Aastapäeva puhul saab teiste väljapanekute hulgas tasuta vaadata ka näitust «Traditsioon? Inspiratsioon! Inspiratsiooniallikad ja mälumaastikud». Foto: Margus Ansu

Eesti Rahva Muuseumi näitusemajas toimus täna muuseumi 56. aastakonverents «Ekspeditsioonid itta». Teisipäeval järgneb sealsamas kõikide huviliste osalusel ERMi 106. aastapäeva tähistamine – viimast korda vanas majas, Kuperjanovi 9.

Korraldajate teatel algab aastapäeva programm teisipäeval kell 14 Oskar Kallase ja Ferdinand Linnuse auhindade üleandmisega ning muuseumi uue maja kunstihankele laekunud töödest näituse avamine. Tutvustatakse muuseumi tunnuslaulu.

Kell 15, 16 ja 17 tuleb loengusaalis esimesi kordi ekraanile Kuukulgur OÜ film ERMi tulevikust koos seletavate vahelugemistega. Lisaks seanssidele näidatakse Maido Selgmäe panoraame uue muuseumihoone valmimisest Raadil.

Kell 17.30 annab püsinäitusel kontserdi Koit Toome. Poole tunni pärast algab oksjon. Enampakkumisele lähevad mitmed teosed ja esemed, mis pärinevad näitusemaja enam kui 20 aasta jooksul välja pandud vara hulgast. Võidetud pakkumiste eest tasumine toimub sularaha-annetusena annetuskasti näitusemaja fuajees.

Ainult aastapäeval käib muuseumi väljaandel ilmunud trükiste eriline soodusmüük ning vaadata tasuta näitusi «Traditsioon? Inspiratsioon! Inspiratsiooniallikad ja mälumaastikud», «Pronksspiraalidest vaselisteni», «Karu, Õ ja Joškin kot» ja «Keeleteadlane Paul Ariste 110».

Aastapäev ulatub teisipäeval Kuperjanovi tänavast kaugemalegi. Nimelt on ERMi postimuuseumis (Rüütli 15) kavas esitleda 106. aastapäeva puhul kahte uut rahvarõivamarki. Lihula ja Kirbla margid on kujundanud Mari Kaarma.

40 kõige kiiremat registreerunut saavad erilise võimaluse minna vaatama ERMi esemekogusid Veski tänava majas ning uue hoone ehitust Raadil, kuhu viib ja toob tagasi buss.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles