Lauluvõistluse võitjad sõitsid koju uute jalgratastega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poiste-solistide lauluvõistlus. Pildil Aimar Arula, kuni seitsmeaastaste poiste võtja.
Poiste-solistide lauluvõistlus. Pildil Aimar Arula, kuni seitsmeaastaste poiste võtja. Foto: Youtube/kuvatõmmis

Eesti meestelaulu selts korraldas järjekordse üle-eestilise poiste-solistide võistulaulmise, mis toimub iga kahe aasta järel. Seekordne oli üheksas.

Maakondade ja linnade eelvoorudes osales kuues vanuserühmas rekordarv osavõtjaid – 527, teatas Eesti meestelaulu seltsi juhatuse esimees Arvi Karotam. Lõuna- ja Põhja-Eesti vahevoorude kaudu pääses laupäeval, 11. aprillil Miina Härma gümnaasiumis peetud võistulaulmise lõppvooru 38 lauljat.

Esinejaid hindas kolmeliikmeline žürii emeriitprofessor Venno Laulu juhtimisel ning lauljaid saatis orkester Margus Kappeli juhatusel.

Iga vanuserühma võitja sai auhinnaks uue jalgratta ja võitjate juhendajad preemiaks Stokholmi kruiisi. Esikolmikusse tulnud lauljad said samuti hinnalised auhinnad ning juhendajad kinkekaardid rahvusooperi Estonia etendustele ja Eesti Kontserdi «Kuldse klassika» lõppkontserdile.

Tartu noormeestest läks hästi esinejatel laulustuudiost Fa-diees. Mikk Kaasik saavutas oma vanuserühmas esikoha (õpetaja Ingrid Otti) ja samas vanuserühmas sai kolmanda koha Jaan Karl Kepp.

Karlova koolis õppiv Henrik Tamm sai kuni 16-aastaste häälemurde läbinud noormeeste vanuseklassis teise koha Henry Laksi lauluga «Tule kui leebe tuul» ning Karl-Markus Kaiv kolmanda koha Kustas Kikerpuu lauluga «Mure meeltes taob».

17–20aastaste noormeeste hulgas võitis teise koha Samuel Lilleleht, kes laulis Ott Leplandi ülipopulaarset laulu «Kuula».

Žürii esimehe Venno Laulu sõnul on üle-eestilisest poistest ja noormeestest laulusolistide võistlusest rohke osavõtt tunnistuseks poistelaulu populaarsuse kasvule. «Kõik end finaali laulnud 38 poissi ja noormeest omasid häälematerjali, mis pani imetlusega kuulama,» ütles Laul. Tema kinnitusel sai kuulda sedavõrd heatasemelisi esitusi, et ka žürii laua tagant tahtnuks korduvalt aplodeerida.

Lauluvõistlusel edukalt esinenud poisse näeme esinemas Eesti meestelaulu seltsi korraldataval emadepäeva pidulikul kontserdil Estonia kontserdisaalis. Samuti on kõik oodatud elama kaasa Eesti poiste- ja meeskooride esinemisele juunikuus Tartus korraldataval rahvusvahelisel poistekooride festivalil, mille peakontsert on 20. juunil Tähtvere lauluväljakul.

Eesti poistekooride kõrval osalevad festivalil külaliskoorid kaheksast välisriigist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles