VAT teatri auhinnatud lavastused jõuavad Tartusse

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stseen VAT teatri lavastusest «Faust».
Stseen VAT teatri lavastusest «Faust». Foto: Siim Vahur

Tänasest neljapäevani annab VAT teater etendusi Tartu Uues Teatris. Lavastusi «Brand» ja «Faust» on tunnustanud Eesti teatriliit.

VAT teatri teatel etendub 13. ja 14. aprillil kell 19 Henrik Ibseni meistriteos «Brand», mille lavastas Ingo Normet ja kunstnik on Pille Jänes. Mängivad Ivo Uukkivi (Eesti draamateater), Katariina Unt, Tiia Kriisa, Liisa Pulk, Tanel Saar, Margo Teder, Ago Soots ja Meelis Põdersoo.

Teatriliidu aastaauhindade jagamisel pälvis parima naiskõrvalosa auhinna Katariina Unt Agnese rolli eest lavastuses «Brand». Sigrid Tooming ja Paul-Eerik Rummo said Aleksander Kurtna auhinna pikaaegse näidendite tõlkimise eest («Brand» nende hulgas). Pille Jänes pälvis parima kunstniku auhinna (lavastused «Brand» (VAT teater), «Surnud hinged» (Tallinna linnateater) ja «Keskmängustrateegia» (Eesti draamateater).

15. ja 16. aprillil etendub kell 19 Tartu Uues Teatris «Faust», mille lavastaja on Aare Toikka ja kunstnik Kaspar Jancis. Mängivad Katariina Ratasepp, Margo Teder, Ago Soots, Tanel Saar, Meelis Põdersoo ja Madis Muul.

Teatriliidult pälvis Kaspar Jancise originaalmuusika 2012. aasta sõnalavastuse muusikalise kujunduse või originaalmuusika auhinna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles