Tartus esineb Londoni tütarlastekoor

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Londoni tütarlastekoor.
Londoni tütarlastekoor. Foto: Erakogu

Kolmapäeval esineb Tartu ülikooli aulas Londoni Sydenham High Schooli tütarlastekoor, kes valis esinemiskoha siinsete suurte laulutraditsioonide tõttu.

Sydenham High Schooli koori juht ja dirigent Caroline Lenton-Ward ütles, et nad on varasematel aastatel käinud kontsertreisidel Veneetsias, Toscanas ja Salzburgis, kuid nüüd valiti esinemiskohaks just Eesti.

«Sel korral valisime välisreisi sihtpunktiks Eesti, kuna teame, et sellel maal on väga tugevad kooritraditsioonid ja laulmine on eestlastele väga tähtis. Tahtsime, et tüdrukud õpiksid seda riiki ja kultuuri lähemalt tundma – reis annab selleks hea võimaluse. Samuti on ühe meie koori liikme vanemad Eestiga lähedalt seotud ja ka see oli ajendiks, et just Eesti kasuks otsustada,» ütles Lenton-Ward.

Sydenham High Schooli tütarlastekoor on edukalt esinenud mitmetel riiklikel ja kohalikel muusikafestivalidel. Möödunud jõulude ajal anti kontsert Londonis Albert Hallis ning osaleti teleprojektist «TV Times - Jõulud tähtedega». Tegemist on heategevuskontsertiga, kus kogutakse raha leukeemia ja lümfihaiguste uuringute heaks.

Sydenhami kooli koor on võtnud osa ka mitmest suuremast kooriteose ettekandest, nagu Claudio Monteverdi «Vespers», Benjamin Britteni «St. Nicholas» ja David Fanshawe «African Sanctus». Koor on andnud välja kaks CD-d: «Joyfully Sing» ja «Choral Flourish».

Eestis antakse neli kontserti. Koor esineb veel ka Tallinnas ja Viljandis. Tartu kontsert algab 18.30.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles