Nädal algab mõtlemisfestivaliga

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: DD Akadeemia

13.–18. aprillini peetakse teist korda mõtlemisfestival, mille eesmärk on aidata noortel saada ühiskonna arendajateks ja edasiviijateks.

Ettevõtmise taga on DD akadeemia (Domus Dorpatensise akadeemia), kes kutsus festivali ellu, et inspireerida osalejaid diskussioonide, loengute, mõttemängude ja mitmesuguste põnevate formaatide kaudu küsima veel küsimata küsimusi ning leida neile ootamatult vastuseid.

Festivali avaürituseks on Oskar Lutsu nimelises linnaraamatukogus mälumäng, mille küsimused on seotud peamiselt mõtlemise ja kuulsate mõtlejatega. Õhtul arutleb aga Arhiivis Tartu ülikooli doktorant Madis Vodja manipuleerimise, veenmise ja valetamise teemadel ning seejärel saab publik teha mõtteharjutusi ja analüüsida mõtlemisprotsesse ja nende tagamaid.

Nädala vältel lööbki Emajõelinn kihama mõtlejatest ning kohvikud ärkavad üritustes, kus ei tohi end sugugi tagasi hoida. Lisaks mitmetele aruteludele on kavas näiteks mõtlejatele maleturniir, Comedy Estonia esimene stand-up’i õpituba ja ka argumenteerimise töötuba.

Festivali lisainfo ja programm aadressil ddakadeemia.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles