Kõik sulgpallikullad tulid Tartumaale

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiko Zoober (Triiton) Eesti noortemeistrivõistlustelt võidetud kuldmedalitega.
Heiko Zoober (Triiton) Eesti noortemeistrivõistlustelt võidetud kuldmedalitega. Foto: Erakogu

Olümpiaalal sulgpallis treenib Tartus ja Tartumaal praegu nii tugev seltskond sportlasi, et teiste piirkondade esindajail on neile üsna raske vastu saada.

Juba veebruaris Annelinna spordimajas peetud Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel võideti kõik kuldmedalid Tartusse, rääkis sulgpalliklubi Triiton juht Mart Siliksaar. Naisüksikmängu esimene oli siis Kati Tolmoff, meesüksikmängu meister Raul Must, naispaarismängu võitjad Kati Tolmoff ja Karoliine Hõim, meespaarismängu parimad Raul Käsner ja Kristjan Kaljurand ning segapaarimeistrid Kati Tolmoff ja Raul Must.

Tartumaalasi saatis edu ka sel nädalavahetusel Tartu ülikooli spordihoones Eesti noorte meistrivõistlustel, kus võeti eeskuju täiskasvanutest ja toodi kõik kullad koju.

Edukaimaks osutus Heiko Zoober sulgpalliklubist Triiton, kes tuli kolmekordseks võitjaks. Üksikmängus ei loovutanud Zoober kellelegi ühtegi geimi. Finaalis alistas ta treeningukaaslase Tanel Nammi 21:13 ja 21:14. Ka kolmanda koha mängus kohtusid Triitoni sulgpallurid: Mikk Õunmaa võidutses Mihkel Laanese üle 21:10, 21:23 ja 21:17.

Meespaarismängus tulid võitjateks aprilli alguses Euroopa juunioride meistrivõistlustel üheksanda koha saanud Heiko Zoober ja Mikk Õunmaa, võites finaalis 21:15 js 21:19 Mihkel Laanest ja Mario Saunpere (Tallinna sulgpalliklubi). Pronksmedalid võitlesid välja alles U17 vanuseklassi kuuluvad mängijad Karl Kert (Triiton) ja Marcus Lõo (Nõo sulgpalliklubi).

Segapaarismängus oli Zooberi partneriks kuldmedali võitmisel Nõo neiu Helina Rüütel. Tasavägiselt kulgenud finaalis saadi jagu mullustest Eesti meistritest Kristin Kuubast ja Mihkel Laanesest 21:16, 20:22 ja 21:18.

Naisüksikmängus ei olnud väärilisi vastaseid Nõo sulgpalliklubi mängijale Kristin Kuubale, kes suutis kõik oma vastased alistada 2:0, sundides ka finaalis alistuma treeningukaaslase Kati-Kreet Marrani 21:9 ja 21:13. Kolmanda koha võitles välja Sale-Liis Teesalu (Triiton).

Tõeline üllatus sündis neidude paarismängu finaalis, kus Kati-Kreet Marran ja Sale-Liis Teesalu said jagu värskest Euroopa juunioride pronksmedalipaarist Kristin Kuubast ja Helina Rüütlist 18:21, 21:19 ja 21:10. Pingeliselt kulgenud pronksiheitlusest väljusid võitjatena Eliise Kikas ja Grete Pall (Triiton), alistades Kätlin Lattiku ja Eva Arumetsa (TÜ ASK) 18:21, 21:18 ja 21:18.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles