«Maali vaateid kohtadest ...»*

, Kunstirühmituse Projekt 55 liige
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Zolotko on kasutanud oma installatsioonis «On aeg laed maha võtta», mis oli esimest korda välja pandud Artishoki biennaalil septembris 2010 Tartu kunstimajas, peeneks hakitud trükiseid ehk tselluvilla.
Jevgeni Zolotko on kasutanud oma installatsioonis «On aeg laed maha võtta», mis oli esimest korda välja pandud Artishoki biennaalil septembris 2010 Tartu kunstimajas, peeneks hakitud trükiseid ehk tselluvilla. Foto: Kristjan Teedema

Viltuses majas avatud «Unistuste linn» on Tartu kunstimuuseumi arhiiviprojekti «Tartu 88» kolmas osa, mis keskendub linna tekstikunsti lühilähiajaloole. Näitusel ringi vaadates tekib tunne, nagu üritaks kokku panna puslet.

Näituse esimeses saalis on üles seatud pop-up-raamatukogu, mille teosed tutvustavad külastajaile näituse mõistmiseks vajalikku taustsüsteemi.

Sealtsamast võib leida Barthol Lo Mejori teose «Juhised väikelinnas ellujäämiseks», mis kujutab endast postkaartidele trükitud nõuandeid, kuidas Tartu-suguses perifeerias hulluks minemata elus püsida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles