Ahhaa kutsub kosmosekonverentsile

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teaduskeskus Ahhaa.
Teaduskeskus Ahhaa. Foto: Margus Ansu

Pühapäeval korraldab teaduskeskus Ahhaa kosmonautikapäeva puhul tasuta konverentsi „Kolime kosmosesse“, mis keskendub kosmoloogia arengule tulevikus. Konverentsile järgneb filmiõhtu ja tähevaatlus. Kosmonautikapäeva tähistab muu hulgas ka Tartu tähetorn.

Peakorraldaja Margus Aru sõnul ootab ta osalema kõiki, keda see valdkond vähegi huvitab. Aru märkis pressiesindaja vahendusel, et äkki saab pühapäeval vastuse isegi küsimusele, mis meist tulevikus saada võiks.

Aru lisas, et kui eelmistel aastatel on räägitud kosmonautikapäeva tähtsusest ja sellest, kuidas Eesti väikse riigina kosmoseuuringutesse panustada saab, siis sel pühapäeval räägivad teadlased sellest, mida inimene kosmoses veel teha saab.

Mikk Sarv tutvustab meile etnoastronoomiat ehk seda, mis moodi vanad eestlased taevast nägid. Elusaine eksistentsist räägib Eva Stina Kerner ja Priit Kull kuulsatest Marsi-majadest.

Lisaks konverentsile on kavas filmi „Tähtedevaheline“ linastus ja kell üheksa õhtul ootab teaduskeskus inimesi selge ilma korral tagasi tähevaatlusele Ahhaa katusele.

Tähevaatlused on koos juhendajaga ja külastajatel on võimalus näha Päikesesüsteemi suurimat planeeti Jupiteri, aga ka Veenust ning hea ilma korral ka udukogusid.

Ahhaa kosmonautikakonverents toimub teist korda ning on pühendatud kõige tähtsamale kosmonautikasündmusele, milleks on inimese jõudmine avakosmosesse. See leidis aset 12. aprillil 1961, mil Juri Gagarin sooritas Vostokil ühe tiiru ümber Maa. Sellega tõestati, et inimene on võimeline kosmoses viibima ja sealt elusana tagasi tulema.

Kõik üritused on tasuta, kuid konverentsile on vaja registreeruda teaduskeskuse veebilehel www.ahhaa.ee/kosmos2015.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles