Maamess algab traktorite paraadiga Tartu kesklinnas

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamess plaanib selgi aastal sõita traktoritega kesklinna, et võtta sümboolselt võim paariks päevaks põllumeeste kätte.
Maamess plaanib selgi aastal sõita traktoritega kesklinna, et võtta sümboolselt võim paariks päevaks põllumeeste kätte. Foto: Kristjan Teedema

Kaks päeva enne Maamessi ametlikku avamist ehk teisipäeval, 14. aprillil kuulutakse Tartu südalinnas avatuks Maanädal. Selleks ajaks rivistatakse Küüni tänavale üles hulk moodsaid traktoreid.

Uudistamiseks on väljas paarkümmend võimsat masinat kella 10 ja 14 vahel, teatasid messi korraldajad. Julgematel on võimalus istuda kabiini ja kogeda tunnet, mida tähendab võimsa ja väga kalli masina juhtimine.

Maanädal kuulutatakse südalinnas avatuks kell 14, mil linnapea annab sümboolse võimu Tartus nädala lõpuni maameestele. Pärast seda rivistatakse suuremad ja väiksemad traktorid kolonni ning meeleolukas rongkäigus suundutakse Tähtvere messikeskusesse.

Maamessi pidulik avamine Tartu Näituste messikeskuses toimub aga 16. aprilli keskpäeval. Tänavu osaleb messil 450 firmat üheksast riigist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles