Kivilinna kool võõrustab välisõppureid ja -õpetajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel nädalal tutvuvad 27 õpilast ja 12 õpetajat Saksamaalt, Portugalist ja Itaaliast Tartu ja Lõuna-Eestiga. Neid juhendavad Kivilinna gümnaasiumi õpilased ning õpetajad.


Viie päeva jooksul saadakse ülevaade Eesti keskkonnalastest saavutustest, rohelise energia kasutuselevõtust ja ökosõbralike toodete juurutamisest ning  tarbimisest, kinnitas kooli meediaõpetaja Vambola Paavo.

Gümnaasiumi arendusjuhi ning Homeniuse projekti koordinaatori Karin Luki kinnitusel ühines nende kool projektiga kaks aastat tagasi ja see hõlmab 10-12. klasside õpilasi.

«Konkreetses riigis nähtust valmistavad õppurid hiljem oma kodumaal referaadid, mis kantakse ette õpilaskonverentsidel. Püüame pakkuda külalistele võimalikult mitmekest programmi. Ma arvan, et me ei pea oma riigi saavutusi häbenema,» leidis Lukk.

Välisõpilased ja -õpetajad käivad Võrumaal Nopri talumeiereis ja Tartumaal asuvas Luke farmis. Mõlemas tutvutakse üldise töökorralduse ning toodanguga.

Eesti Maaülikoolis kuulatakse loenguid piima keemilistest protsessidest ja tehakse ringkäik laboratooriumides. Viimastes on võimalik õppejõudude juhendamisel teha ise katseid.

Külalised Saksamaalt, Portugalist ja Itaaliast tutvuvad ka Tartu huviväärsustega ning teevad ühise väljasõidu Tallinna. Eesti õpilastele on see lisaks suurepäraseks võimaluseks praktiseerida viie päeva vältel külalistega oma võõrkeeleoskusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles