Sõjakool tähistab sünnipäeva patrullvõistlusega

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool tähistab 96. aastapäeva. Sellega seoses toimub täna Tartu linnas patrullvõistlus, millest võtavad osa nii sõjakooli õppurid kui ka külaliskadetid välisriikidest.

Sel aastal toimub traditsiooniline patrullvõistlus esimest korda täies mahus Tartu linnas. Võistlus algas kell 9.25 Raekoja platsilt ning lõppeb orienteeruvalt kell 17 kaitseväe ühendatud õppeasutuste juures. Patrullvõistlus toimub Raadi-Kruusamäe, Ülejõe, Supilinna, Tähtvere, Kesklinna, Veeriku, Vaksali, Maarjamõisa, Tammelinna ja Karlova linnaosades.

Patrullvõistlus on sõjalis-sportlik võistlus, millest võtab osa kaheksa võistkonda. Kõik võistlejad kannavad välivormi riigi ja üksuse eraldusmärkidega ning lahingrelvi. Kadetid kannavad relvasid kaasas, kuid ei kasuta neid sihtimiseks ega tulistamiseks.

Võistkonnad liiguvad jalgsi ning lahendavad kontrollpunktides erinevaid ülesandeid. Võistkondadega kokku puutudes palutakse neisse suhtuda rahulikult ning võistlejaid mitte segada. Kõrgema Sõjakooli aastapäevapidustused kulmineeruvad laupäeva, 11. aprilli õhtul õppeasutuste saalis peetava kadetiballiga.

Aastapäevaüritustel osalevad lisaks kõrgema sõjakooli koosseisule ka välisdelegatsioonid Soome, Rootsi, Taani, Poola, Leedu ja Läti sõjaväeakadeemiatest ning sisekaitseakadeemia kadettide esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles