Jõmmu ja Turm künnavad jää tulekuni vett

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Lodi Jõmmu kutsub sügisel Emajõele ööilu kaema ning suursoosse jõhvikale, viikingilaev Turm aga purjeseiklusele Saadjärvel.


Emajõe lodjaseltsi teatel alustab lodi Jõmmu sügiseste loodussõitude sarja. Septembris ja oktoobris viib lodi huvilisi romantilistele retkedele tuledesäras Emajõel, hilisõhtutel ilmaruumi uudistama, perega jõele pannkooke küpsetama ja rändlindudele lehvitama ning jõhvikaretkedele sügisvärvides Emajõe suursoosse.

«Mida rohkem Emajõge tundma õppida, seda toredamaks ta muutub. Eriti põnev on minna laevaga paikadesse, kuhu maad mööda ligi ei pääse - näiteks suursoosse ja Emajõe suudmesse Praagale,» leidis Emajõe Lodjaseltsi tüürimees Liisa-Lota Kaivo.

«Kui seda teha veel ajaloolise laevaga, on keset ürgset sood seilates tõepoolest tunne, justkui oleksid mõned head sajandid ajas tagasi kukkunud,» leidis Kaivo.

Laevadega suursoos jõhvikal käimine oli kunagi täiesti tavaline, lodjaselts üritab Kaivo sõnul nüüd seda traditsiooni taaselustada.

Jõmmu üllatab retkelisi pea hääletu kulgemisega, olles nüüdsest varustatud tõhusa mürasummutussüsteemiga.

Viikingilaev Turm aga ootab seiklushimulisi Saadjärvele - püüdma tuult tuhande aasta tagusel moel. Seiklushimulised saavad end proovile panna ka seiklusmängus «Turmakutsarid Saadjärvel», mille käigus tuleb järvel purjetades üles leida peidetud varandus. Pärast vallutusi järvel saavad viikingid kümmelda kuumas ujuvsaunas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles