Laupäeval stardib Tartu jooksusari

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roman Fosti esimesel Tartu parkmetsa jooksul.
Roman Fosti esimesel Tartu parkmetsa jooksul. Foto: Ardo Säks

Parkmetsa jooksuga Raja tänava pargis saab 11. aprillil alguse tänavune Tartu jooksusari.

Treenitus MTÜ eestvedamisel järjekorranumbrilt juba neljas Parkmetsa jooks on seitse kilomeetrit pikk. Vahelduva pinnasekattega jooksul teeb koduse hooaja avastardi ka Eesti maratonimeister ja Euroopa meistrivõistluste 18. koht Roman Fosti, teatasid korraldajad.

Lisaks põhijooksule on kavas ka tervisekõnd (ajavõtuga ja ajavõtuta) ning tasuta lastejooksud. Programmis on ka muud huvitavat: MV Spordiklubi soojendusvõimlemine ja järelvenitus ning 100 + kg jooks. Lisaks on kavas Kristo Reinsalu ja Andrus Nilgi jooksuraamatu «Eesti jooksjate lood» Tartu esitlus.

Korraldajad ootavad koos lastejooksudel osalejate ja tervisekõndijatega starti ligi 850 spordihuvilist. «Lisaks lubab võistluspäevaks ka kevadiselt sooja ilma, mistõttu on ideaalne võimalus teha enda jaoks üks ilus ja sportlik päev,» märkis peakorraldaja Jaanus Mäe.

Tuntud jooksjatest on stardis ka Eesti keskmaajooksu talvine sisemeister Allar Lamp, mitmekordne noorsoomeister Dmitri Aristov, keskmaajooksjad Rauno Laumets, Birgit Pihelgas ning vanameistrid Vjatšeslav Košelev ja Andrus Lein.

Start antakse jooksule laupäeval kell 13. Täpsemat infot jooksude/kõndide kohta leiab www.treenitus.eu veebilehelt.

Tartu Jooksusari saab jätkub 20. augustil Suvejooksuga ning lõpeb 21. novembril Novembrijooksuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles