Relvakandjad võistlevad Tartu tänavail

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline kadettide patrullvõistlus Tartus. Illustreeriv foto.
Rahvusvaheline kadettide patrullvõistlus Tartus. Illustreeriv foto. Foto: Kaitseväe ühendatud õppeasutused

Kaitseväe ühendatud õppeasutuste kõrgem sõjakool tähistab 96. aastapäeva. Tartu linnas paistab pidustustest enim silma reedene patrullvõistlus, millest võtavad osa nii sõjakooli õppurid kui ka külaliskadetid välisriikidest.

Õppeasutuste teatel viiakse seekordne patrullvõistlus esimest korda täies mahus läbi Tartu linnas. Võistlus algab 10. aprillil kell 9.25 Raekoja platsilt ning lõppeb orienteeruvalt kell 17 kaitseväe ühendatud õppeasutuste peamaja juures.

Kaitsevärvi vormides ja relvi kandvaid noori sõjaväelasi võib näha Raadi-Kruusamäe, Ülejõe, Supilinna, Tähtvere, Kesklinna, Veeriku, Vaksali, Maarjamõisa, Tammelinna ja Karlova linnaosades.

Patrullvõistlus on sõjalis-sportlik võistlus, millest võtab osa kaheksa võistkonda. Kõik võistlejad kannavad välivormi riigi ja üksuse eraldusmärkidega ning lahingrelvi. Relvi kantakse üksnes kaasas, neid ei kasutata sihtimiseks ega tulistamiseks.

Võistkonnad liiguvad jalgsi ning lahendavad kontrollpunktides erinevaid ülesandeid. Võistlejatega kokku puutudes palub sõjakool säilitada rahulikku meelt ning võistlejaid mitte segada. Täiendava info saamiseks võib pöörduda kaitseväe ühendatud õppeasutuste poole.

Patrullvõistlusele eelneb pidulik jalutuskäik, mis algab algab kell 9 kaitseväe ühendatud õppeasutuste eest Raekoja platsile, kus KVÜÕA ülem kolonel Martin Herem tervitab kõrgema sõjakooli aastapäeval osalejaid ning annab ühisstardi patrullvõistlusele.

Aastapäevapidustused kulmineeruvad laupäeva, 11. aprilli õhtul õppeasutuste saalis peetava kadetiballiga.

Üritustel osalevad lisaks kõrgema sõjakooli koosseisule ka välisdelegatsioonid Soome, Rootsi, Taani, Poola, Leedu ja Läti sõjaväeakadeemiatest ning sisekaitseakadeemia kadettide esindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles