Meeste- ja naistetööd ei kao maa pealt ära mitte kunagi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeste- ja naistetööd ei kao maa pealt ära mitte kunagi.
Meeste- ja naistetööd ei kao maa pealt ära mitte kunagi. Foto: Corbis/Scanpix

Telefon heliseb. Teisel pool toru on Tartu ülikooli kliinikumi günekoloog Tiiu Hermlin, kes uurib, kas mul on aega teda natuke kuulata. Selliseid kõnesid ei tule just iga päev, et kliinikumi üks hõivatuimaid arste helistab toimetusse ning küsib, kas ajakirjanikul on tema jaoks aega. Muidugi on.

Olen doktor Tiiu Hermliniga umbes viis aastat tagasi teinud uudise sellest, kuidas plastiliste ja toestavate vaagnapõhja operatsioonidega on võimalik naisi aidata vaagnapõhja allavajest tingitud vaevuste korral. Ning sellest, kuidas naised saavad tõhusat abi oma intiimtervise probleemide korral, millest levinuim on sage tualetis käimine või koguni uriini- ja roojapidamatus.

Telefonikõne lõpus küsib doktor Hermlin, kas sellest teemast ei võiks uuesti kirjutada, aga nüüd hoopis teise nurga alt. Ta usub, et ajaleheartikkel ja lood elust võivad inimesi mõtlema panna ja neid aidata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles