Otepää hakkab tähistama oma 900. ja Tartu 1000. aastapäeva

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT02: MUINASAEG : TARTU, EESTI, 06APR15 -  
Pildil kirved, oda -ja nooleotsad muinasaja lõpust ja keskaja algusest.
kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA
TRT02: MUINASAEG : TARTU, EESTI, 06APR15 - Pildil kirved, oda -ja nooleotsad muinasaja lõpust ja keskaja algusest. kt/Foto KRISTJAN TEEDEMA Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Järgmisel aastal täitub Otepää esmamainimisest 900 aastat. Sel puhul kuulutas Otepää vallavalitsus eelmisel nädalal ametlikult välja konkursi, mille eesmärk on leida ideid, et väärikalt tähistada linna 900. aastapäeva.

Ideevõistluse auhinnafond on 900 eurot, esitada võib kultuuri-, spordi-, meelelahutusürituste, videoprojektide jm ideid. Konkurss kestab 1. juunini 2015. Tingimuste kohta saab teavet Otepää valla veebisaidilt www.otepaa.ee.

Ei ole enam väga kaugete mägede taga ka aasta 2030, mil möödub mõningail andmeil 1000 aastat Tartu esmamainimisest. Ideevõistlust välja kuulutada on veel vara, kuid ometi on põhjust teada saada, mis juhtus kümme sajandit tagasi nii Tartus kui ka teises toonases Ugandi võimsas keskuses Otepääl.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles