Oskar Lutsu pojapoeg käis esimest korda Tartus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oskar Lutsu pojapoeg Anders Luts vastas Tartu Postimehe reporteri küsimustele kirjaniku majamuuseumis Tartus. Tema vanaema Valentina ja tema isa Georg lapsena on pildil, mille on maalinud Voldemar Kangro-Pool.
Oskar Lutsu pojapoeg Anders Luts vastas Tartu Postimehe reporteri küsimustele kirjaniku majamuuseumis Tartus. Tema vanaema Valentina ja tema isa Georg lapsena on pildil, mille on maalinud Voldemar Kangro-Pool. Foto: Margus Ansu

Sõda lahutas kirjanik Oskar Lutsust ja tema abikaasast Valentinast nende ainsa poja Georgi, kes ei naasnud enam iialgi Eestisse. Tema poeg Anders tuli nüüd esimest korda isa noorusradu käima ja vanaisa-vanaema kunagist kodu vaatama.

Reedel käis psühhiaatriadoktori kraadiga Anders Luts koos perega Palamusel. Tartu Postimehe reporteriga kohtus ta laupäeval oma vanaisa majamuuseumis Riia tänavas.

Pikemalt saab lugeda homses Tartu Postimehes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles