Veemoto pakub aasta viimase vaatemängu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavune Tartu Kalevi Veemotoklubi säravaim saavutus oli Rasmus Haugasmäe MM-hõbe.
Tänavune Tartu Kalevi Veemotoklubi säravaim saavutus oli Rasmus Haugasmäe MM-hõbe. Foto: Erakogu

Laupäeval on Anne kanal mootorimüra ja veetuisku täis. Traditsiooniliselt lõpeb veemotohooaeg Eesti karikavõistlustega just Tartus.



Kohal on üle 50 veemootorisportlase Eestist, Lätist, Leedust, Soomest ja Venemaalt. «Võistlus peaks tulema väga vinge, kui ainult ilma peab,» on Tartu Kalevi veemotoklubi juht ja treener Üllar Põvvat lootusrikas.

Meistrid rajal

Pärjatud kihutajaid on kohal kamaluga. Kanalile sööstavad eksmaailmameistrid Art Raudva ja Erko Aabrams. Samuti tänavuse MMi hõbemedaliomanik Rasmus Haugasmägi ja neljanda koha saavutanud Sten Kalder. Mõlemal mehel on ka eelmistest hooaegadest hulk tiitleid ja medaleid ette näidata. Ka paljudel piiri tagant tulijatel on tiitlivõistluste tippkohti tagataskus.

«Väga kiiret sõitu saab näha,» ütleb Põvvat, «Tartusse on lubanud tulla ka O-500 klassi sõitjad, kelle paadid arendavad kiirust 170–180 km/h.»

Vägev elamus terveks päevaks on veemotohuvilistele tagatud. Mitte ainult võistlust jälgides. Põvvati sõnul on võistluspaatide boksid lahtised, nii et igaüks saab paate ka lähemalt uurida ja käega katsuda.

Hoolimata sellest, et medalisaak jääb mulluste hooaegade omale veidi alla, hindab Põvvat ka tänavust aastat Tartu veemoto jaoks vägagi edukaks.

Kaks medalit on käes. Rasmus Haugasmäe OSY-400 klassi MM-hõbe (kullast jäi õige veidi puudu), ja teisipäeval Moskvas lõppenud kestussõidu MMilt tõi Jüri Jõul juunior pronksi.

«Ma ei saa millegi üle kurta,» sõnab Põvvat, «on neid, kes imestavad, kuidas me kogu aeg medaleid toome, aga selle nimel on ka 10–15 aastat tööd tehtud.»

MM tuleb koju

Ka järgmisele hooajale vaatab Põvvat optimistlikult. Valmistumine käib, paatide vormid on valmis, järgmised mudelid ja plaanid paigas. Aasta tuleb veemotofännidele sellevõrra huvitavam, et MM peetakse koduvetes Viljandis.  

Eesti karikavõistlused veemotos

• 18. septembril Tartus Anne kanalil.

• Osaleb üle 50 sportlase viiest riigist.

• Viis võistlusklassi.

• Treeningud algavad kell 9.

• Võistlusstardid alates kella 12.30-st.

• Publikule prii sissepääs.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles