Kulturismivõistlus üllatab tavatult suure osalejate hulgaga

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Eesti V lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Kulturismi absoluutarvestuse autasustamine.
Lõuna-Eesti V lahtised karikavõistlused kulturismis ja fitnessis. Kulturismi absoluutarvestuse autasustamine. Foto: Risto Mets

Laupäeval peetakse Tartu ülikooli spordihallis seitsmendad Lõuna-Eesti lahtised meistrivõistlused kulturismis ja fitnessis, kuhu on end üllatuslikult kirja pannud üle saja osaleja.

«Mõned on viimastel päevadel juurde tulnud, mõned ka loobunud, kuid 102–103 on neid praegu kokku,» rõõmustas ürituse üks korraldajatest Imre Vähi. Tema sõnul on tegemist ilmselgelt kõige suurema seni peetud kulturismi ja fitnessi võistlusega Eestis. Paar nädalat hiljem peetavaile Eesti karikavõistlustele oli end eilse seisuga kirja pannud 51 sportlast.

Nüüd rahvusvaheline

Seitse aastat tagasi alguse saanud karikavõistlused olid mõeldud eelkõige noortele algajatele, kes saaksid end väiksema publiku ees laval esimest korda proovile panna. Ajapikku on lisandunud edasijõudnute kategooriad ning kasvanud osalejate hulk.

Võistluse algne eesmärk on aga säilinud ning esmakordset lavakogemust tuleb nõutama koguni 60 sportlast. Vähi hinnangul on algajate tase seni kuuldu ning internetis nähtud piltide põhjal väga tugev. Neist paljude treenerid on Eesti kulturismitipud ning võib arvata, et lisaks heale vormile on ka nende poseerimisoskus juba päris hea.

Esimest korda karikavõistluste ajaloos on üritus rahvusvaheline. Tuleb viis leedukat nii kulturismi, bodyfitness’i kui ka bikiinifitnessi kategooriasse. Noorte kehakunstnike kõrval näeb kulturismilavadel endale juba ammu nime teinuid.

Näiteks astub klassikalise kulturismi kategoorias üles fitnessi maailmameister Oleg Anissimov, kulturismis aga juba üle kümne aasta Eesti paremikku kuuluv Andrei Abros si mov. Tart lastest on kahtlemata tuntud Marco Tasane, kes teeb üle hulga aja oma teise võistluse.

Peakorraldaja sihib EMi

Võistlejate paremaks jälgimiseks ehitatakse spordihalli uus lava ning ka valgustingimused peaksid olema varasemast paremad, et ükski hästi treenitud lihas varju ei jääks. Sooritusi hindavad kohtunikud, kellest osal on rahvusvaheline litsents. Publik on oodatud kella 12ks (täpsustatud info).

Peakorraldaja Vähi ise võtab enda kätte ürituse juhtimise ohjad, ehkki ka tema enda vorm lubaks mitmes võistluskategoorias kõrget kohta. Vormi teravikku lihvib ta aga esmalt kahe nädala pärast peetavaiks Eesti karikavõistlusteks ning maikuus ootavad juba Euroopa meistrivõistlused.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles