Tammeka püüab südikalt punkte

Signe Ivask
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tammeka poolkaitsja Kristjan Tiirik (valges) lõi mängus Pärnu linnameeskonna vastu värava, ent tegi ühtlasi jalale haiget.
Tammeka poolkaitsja Kristjan Tiirik (valges) lõi mängus Pärnu linnameeskonna vastu värava, ent tegi ühtlasi jalale haiget. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Laupäeval kohtub Tammeka jalgpallimeeskond võõrsil Tallinna FC Infonetiga. Tegu on neljanda vooru mänguga, kolmes esimeses pole Tammeka suutnud meistriliigas veel punkte võtta.

Tammeka kolm mängu sel hooajal on olnud üpris tasavägised: tartlased pole suurelt kaotanud ega ka võitnud. Seni on peatreener Indrek Koser tõdenud, et mängudes on välja tulnud mõningad puudujäägid kaitses, millele tuleb rohkem tähelepanu pöörata.

Tammeka kogenud poolkaitsja Kristjan Tiirik jäi mängust FC Levadiaga vigastuse tõttu kõrvale, sest tegi 14. märtsil peetud kohtumises Pärnu linnameeskonnaga jalalihasele haiget. Tiirik ei osanud praegu ennustada, kas on sel laupäeval platsil.

Ta ütles, et kui mänguks Infoneti vastu tervis täielikult ei parane, siis jääb ta kõrvale, kuid on kindlasti ülejärgmises kohtumises JK Narva Transiga Tammeka ridades tagasi.

Hooaja algus

Hooaeg on Tiiriku sõnul alanud keskpäraselt, kuid ta leiab, et ennatlikke järeldusi kolme mängu pealt ei tasu veel teha. «Midagi katastroofilist pole, mängud kahe väga tugeva meeskonna vastu olid rasked, sealt olekski olnud keeruline punkte võtta, ent mängupilt oli meie poolt ilus. Mäng Pärnuga jääb natukene kripeldama,» nentis ta.

Tiiriku sõnul on kohtumised praeguseks igatpidi läbi analüüsitud ja tehtud järeldused, kuidas edasi minna. «Heietamisel, mida võinuks teha teistmoodi või mis läks pahasti, ning meeskonna süüdistamisel ei ole mõtet, pealegi on hooaeg alles ees,» ütles ta.

Tammeka fänn ja vabatahtlik Nicolás Tamargo tunnistas, et hooaja algus ei ole läinud tema jaoks nii hästi, kui ta esialgu lootis, kuid olukord pole lootusetu. «Kolm väravat kolmes mängus pole tegelikult sugugi paha tulemus. Nüüd peame mõtlema sellele, kuidas parandada oma kaitset, et löödud väravad tooks ka võidu, siis läheks hooaeg minu jaoks paremuse poole,» rääkis ta.

Tamargo tõi hooajast välja mängu Pärnu linnameeskonnaga, kui Tammeka läks mängu kaheksandal minutil Kristjan Tiiriku väravast juhtima.

Pärnu viigistas 46. minutil, 67. minutil aga sündis Martin Naggeli ja Martin Hurda koostöös värav, mis viis Tammeka omakorda juhtima 2:1. Ent mängu lõpus lõid pärnakad järjest kolm väravat ja Tammeka kaotas mängu 2:4. Tamargo tõdes, et seda kaotust oli tal raske vaadata.

Mängud Kalju ja Levadiaga olid tema hinnangul jällegi paljulubavad. «Me püüame palli mängida, mitte ainult kaitses istuda, see on hea ja sealt saab minu meelest praegu ainult edasi minna. Mõned punktid meistriliigas ei teeks paha,» rääkis ta.

Rivaalid

Meeskondadest tuleb Tamargo meelest eriti tähelepanelikult silmas pidada Paide linnameeskonda, Viljandi jalgpalliklubi Tulevik ja Pärnu linnameeskonda, kes on tema hinnangul Tammeka suurimad rivaalid. Narva JK Trans pürib tema meelest meistriliigas kõrgemale.

«Tundub, et võrreldes möödunud aastaga tuli Narva meeskonnale meelde, kuidas mängida tuleb. Üldiselt loodan ma, et Tammeka kindlustab enne hooaja lõppu endale koha meistriliigas, kõik saavutused, mis on sellest paremad, teevad mulle ainult rõõmu,» ütles ta.

Tamargo leidis, et meistriliigas pole punkte seni saadud seetõttu, et kolmest mängust kaks on olnud väga tugevate meeskondadega, kel on mängijate ridades rahvusvahelisi mehi. Ta tunnistas, et nendes mängudes punktideta jäämine ei teinud meelt väga nukraks.

«Mängus Pärnu linnameeskonna vastu oli nende ründajatel hea päev ja Tammeka kaitsjatel väga kehv. Eks ole näha, kas see oli ühekordne asi,» sõnas ta.

Seni on Tammeka mänginud võõrsil, esimene kodumäng peetakse 11. aprillil. Tamargo ootab seda väga, ta soetas endale hooajapääsme ja kutsub üles sama tegema kõiki, kes tahavad Tartu jalgpallimeeskonnale rõõmu tuua. «Tammeka vajab väga kaasaelajaid, nii palju kui vähegi võimalik, sest mängud ei ole kerged,» rääkis ta.

Kristjan Tiirik tõdes, et laupäevasele mängule läheb Tammeka meeskond vastu võidusooviga – see ei ole kuhugi kadunud, hooaeg on alles alguses ja muid mõtteid ei tasu üldse veeretada. «Meeskond on võrreldes möödunud aastaga väga palju edasi arenenud. Eks treeningutingimused on siin Tartus, nagu nad on. Kui päike välja tuleb ja murul mängima saab hakata, küll siis pilt paraneb,» ütles ta.

Meistriliiga voorud

  • I voor: Tammeka - Nõmme Kalju 0:3 (0:1)
  • II voor: Tammeka - Pärnu linnameeskond 2:4 (1:0)
  • III voor: Tammeka - FC Levadia 1:2 (0:0)
  • IV voor: Tammeka - FC Infonet laupäeval kell 19 Sportland Arenal
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles