Näitusel avaneb kirjanike humoorikam pool

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Oskar Lutsu majamuuseumi aias saab uue nädala teisipäevast vaadata lustakat ja värvilist väljapanekut «Eesti kirjanik karikatuuris».


Muuseumi teatel on tegemist eesti kirjanike muuseumide ühise ettevõtmisega, mille idee on alguse saanud lugemisaastast. Ainulaadse näituse eesmärk on rõhutada nii klassikute kui ka tänaste kirjanike inimlikku palet: kirjanik, aga ikkagi inimene!

Humoorikas lähenemine pakub selleks head võimalust. Kirjanikest joonistatud karikatuurid näitavad, kuidas nende looming on ühiskonnas vastu kajanud ning emotsioone tekitanud. Karikatuurid võimendavad omal viisil autorite isikupära ja meenutavad, kui palju on meil head kirjandust.

Näitus on planeeritud rändnäitusena ja liigub erinevates kirjanike muuseumides. O. Lutsu majamuuseumis näeb seda vaid 10. oktoobrini. Näituse avamisel võtab sõna Eesti Kirjandusmuuseumi direktor Janika Kronberg

Väljapaneku kuraatorid on Kairi Toomet (E. Vilde muuseum) ja Maarja Vaino (A. H. Tammsaare muuseum). Näituse teostas Velvet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles