Tartu kiirabi läks üle e-kiirabi süsteemile

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Kiirabi osutab haiglaeelset erakorralist meditsiiniabi mitmes maakonnas, sealhulgas Viljandimaal.
Tartu Kiirabi osutab haiglaeelset erakorralist meditsiiniabi mitmes maakonnas, sealhulgas Viljandimaal. Foto: Elmo Riig

Tartu Kiirabi on esimesena Eestis täielikult üle läinud e-kiirabi süsteemile.

E-tervise Sihtasutuse kommunikatsioonijuht Aivar Jarne teatas, et mitme osapoole koostöös valminud e-kiirabi lahendus ühendab häirekeskuse, tervise infosüsteemi, kiirabiauto ning haigla erakorralise meditsiini osakonna ühtsesse infovahetussüsteemi.

Esmane, häirekeskusest saadetav informatsioon lisatakse kiirabikaardile, mis eeltäidetuna on kättesaadav kiirabiarstil tahvelarvutis. Lisaks on kiirabi brigaadijuhil kodaniku isikukoodi teades võimalik pärida andmeid rahvastiku registrist. Samuti kodaniku kohta raviasutuste poolt tervise infosüsteemi edastatud aegkriitilisi andmeid ja meditsiinidokumente.

Kiirabi lisab infosüsteemidest laekunud infoga eeltäidetud kaardile konkreetse sündmusega seotud patsiendi andmed, mis omakorda edastatakse tervise infosüsteemi.

Tervise infosüsteemis olev info on kättesaadav erakorralise meditsiini osakonna arstile, perearstile ja erialaarstile. Lisaks kiirabikaardi koostamisele on kiirabiasutustel võimalik koostatud kiirabikaartide põhjal oma tööd analüüsida ja anda tagasisidet kiirabi brigaadijuhile.

Kodanikule muutuvad tema kohta koostatud kiirabikaardid kättesaadavaks läbi patsiendiportaali www.digilugu.ee.

Tartu Kiirabi koosseisu kuulub 26 kiirabibrigaadi ja ta osutab haiglaeelset erakorralist meditsiiniabi Jõgeva-, Järva-, Põlva-, Tartu-, Viljandi- ja Valga maakonnas.

Tartu Kiirabi on olnud eesrinnas ka mitmete elektroonsete lahenduste rakendamisel, sealhulgas kiirabiautode positsioneerimisteenusega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles