Hotell London saadab teatri Mekasse kaks vanemuislast

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linda Kolde kehastab lavastuses «Kui tuvid kadusid» Juuditit.
Linda Kolde kehastab lavastuses «Kui tuvid kadusid» Juuditit. Foto: Kristjan Teedema

Tänavuse Londoni hotelli stipendiumi, mis on mõeldud loominguliseks enesetäienduseks Euroopa teatri Mekas Londonis, pälvisid Vanemuise näitleja Linda Kolde ning näitleja ja lavastaja Tanel Jonas.

Tartu Kultuurkapitali juurde asutatud Londoni hotelli sihtkapital annab igal aastal Vanemuise draamanäitlejale välja stipendiumi, mille eesmärgiks on loominguline enesetäiendamine Londonis.

Mullu novembris korraldas hotell oma restoranis Polpo teist korda tuluõhtu, millel osalenud tuntud tartlased tegid annetusi stipendiumit väljaandvasse sihtkapitali. Tuluõhtu kujunes nii edukaks, et hotell otsustas tänavu anda tavapärase ühe stipendiumi asemel välja kaks.

«Meie jaoks kannab teater Vanemuine Tartus ja selle kultuurielus olulist rolli,» ütles hotellide London ja Pallas juhatuse esimees Verni Loodmaa. «Hotell Londoni nimelise stipendiumi väljaandmine teatri suurepärase loomingulise kollektiivi hüvanguks on meile suur au.»

Mõlemat tänavu premeeritud näitlejat saab koos laval näha lavastuses «Armastan! Armastan! Armastan!». Linda Koldet, kes ühines Vanemuise draamatrupiga sel hooajal, saab näha ka lavastustes «Kui tuvid kadusid» ja «Ooperifantoom».

Tanel Jonas, kes on vanemuislane aastast 2004, on teinud Vanemuises enam kui 30 rolli ning toonud publiku ette viis lavastust, lisaks veel osalenud teiste teatrite lavastustes ja teleseriaalides. Vanemuise praeguses mängukavas on kaks tema lavastust: farss «Minu järel, seltsimees!» ja tänavuse hooaja uuslavastus «Meie oma tõde, meie oma õigus».

«Hindan kõrgelt seda, et hotell London Vanemuise näitlejate arengut toetab,» ütles Vanemuise teatri juht Toomas Peterson. «Ootan põnevusega, kuidas Londonis kogetu stipendiaatide mängus kajastuma hakkab.»

Hotell London kavatseb tuluõhtuid korraldada ka järgnevatel aastatel, et lähetada Vanemuise draamanäitlejaid Londonisse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles