Sõritsa kliinik koondab paarkümmend inimest

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrei Sõritsa on sunnitud koondama paarkümmend inimest.
Andrei Sõritsa on sunnitud koondama paarkümmend inimest. Foto: Margus Ansu

Kliinikus Elite on alanud kollektiivne personali koondamine seoses Eesti Haigekassa otsusega lõpetada Elitega sünnitusabileping.

Kliiniku juht Andrei Sõritsa teatas, et koondab 20 inimest, kellest 10 on arstid, kuus ämmaemandad ning neli õed ja abiõed. Enamiku inimeste tööstaaž Elite kliinikus on olnud enam kui viis aastat.

Seoses sünnitusabi lõpetamisega kliinikus Elite kaotab meditsiiniasutus Sõritsa sõnul umbes 15 protsenti oma aastakäibest. Koondamise kuludeks on planeeritud üle 70 000 euro. Koondamine leiab aset vastavalt Eesti seadustele ja on töötukassa kontrolli all.

Kliinik Elite jätkab Eesti Haigekassa partnerina günekoloogia, kehavälise viljastamise ja kõrva-nina-kurguhaiguste valdkonnas. Eriarstiabi pakutakse veel üheteistkümnel erialal. Töötamist jätkavad 40 eriarsti, 20 neist on naistearstid.

Kliinik Elite omanik ja juht Andrei Sõritsa rõhutab lisaks varem Tartu Postimehes öeldule, et sünnitusabi teenuse lõpetamine Elite Kliinikus ei olnud seotud rasedate sooviga ega kliiniku võimetusega sünnitusabi pakkuda, vaid on tulenev ainult Eesti Haigekassa poliitilisest otsusest.

„Leiame, et riigistamine meditsiinis ei ole Eesti inimestele kasuks, nii nagu see ei ole hea ükskõik millises teises valdkonnas,“ ütles ta. „Konkurentsi kaotamine ja patsientide vaba liikumise piiramine ning selle lubamine ainult riiklike haiglate vahel ei aita parandada meditsiinilise teenuse kvaliteeti, lühendada järjekordi ega too kaasa hinnalangust. See on ohumärk investoritele, kellel on seni olnud plaan Eesti meditsiini investeerida. Olukorras, kus meditsiinis ei jätku ressursse, on erainvesteeringutest loobumine lühinägelik. See on halb märk tervele Eesti arengule."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles