Kutsehariduskeskuses saab taas õppida puitmööbli restaureerimist

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Tirrul
Indrek Tirrul Foto: Arp Karm

Tartu kutsehariduskeskus pakub 10. aprillist üle pika aja taas puitmööbli restaureerimise 40-tunniseid kursusi, kus minevikku meenutavad, väärtuste ja tähendustega seotud vanad puitesemed saavad värskema ilme.

Kursusele kaasa võetud toolid, lauad, kummutid ja kapiuksed saavad tagasi oma ehtsa väljanägemise ja ajastule sobiliku viimistluse. Eesmärk ongi see, et esemelt ei võeta midagi ära, vaid säilitatakse puitmööbli loomulikkus ja algupärane kuju.

Kutsehariduskeskuse koolitusjuht Kätlin Virgo ütles, et koolitus- ja nõustamiskeskusesse on palju kordi pöördutud ja küsitud, kas restaureerimise koolitusi on samuti tulemas. Virgo sõnul toimubki kursus eelkõige rahva elava huvi tõttu.

«Põhimõtteliselt sobib see kõigile, nii algajatele kui ka edasijõudnutele, sest kursuse juhendaja Indrek Tirrul läheneb igale esemele ja ka inimesele väga individuaalselt,» ütles Virgo. Ta lisas, et kursus on hästi praktiline.

Koolitusjuht ütles, et edaspidi on plaanis koolitust pakkuda vähemalt kaks korda aastas.

Lisainfo kutsehariduskeskuse koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles