Uue keskuse parklakorrused hakkavad valmima

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kesklinna kerkib uus multifunktsionaalne keskus.
Tartu kesklinna kerkib uus multifunktsionaalne keskus. Foto: TTK

Vana kaubamaja krundile kerkiva uue keskuse maa-alused parklakorrused hakkavad peagi valmis saama ning aprilli keskpaigaks loodetakse jõuda esimese maapealse korruseni.

Keskust arendava TTK Investeeringud OÜ teatel lõppevad aprilli esimestel päevadel ehitustööd keskuse madalaimal ehk -2 korrusel ning jätkuvad -1 korruse ehitusega. 0-korruseni ehk esimese maapealse korruseni, kus hakkab paiknema Maksimarket ja teised kaubanduspinnad, loodetakse jõuda kuu keskpaigaks.

Praeguseks on paigaldatud kahe parklakorruse vahelagi ning ülemisel parklakorrusel on paigas ka kõik tugipostid ning pooled siseseinad. Edasised tööd on seotud välisseinte ehitusega ning järgmise vahelae paigaldusega. Parkimispinda on uues keskuses kahe korruse peale kokku 13 000 m2.

Rand ja Tuulbergi projektijuht Eke Kurg ütles, et töö on läinud planeeritud graafiku järgi. «Seni on hästi läinud ja kõrvalekaldeid pole tekkinud,» kinnitas Kurg.

Hiljemalt aprilli lõpus hakatakse objektile paigaldama ka pikemaid kandvaid poste, mis ulatuvad juba läbi kahe korruse. «Need postid peaksid maa alt juba kaugemale välja paistma,» lausus Kurg.

TTK Investeeringute OÜ poolt arendatava keskuse pindala saab kokku olema 55 000 ruutmeetrit ja selle valmimisajaks on planeeritud 2016. aasta kevad. Ehitise arhitektuurilise lahenduse autoriteks on Ott Kadarik ja Mihkel Tüür. Keskuse peatöövõtjad on ehitusettevõtete Rand & Tuulberg AS ja AS Ehitustrust konsortsium.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles