Maamessi eksponentidest 15 protsenti on välismaalt

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil Maamess.
Pildil Maamess. Foto: Margus Ansu

Baltimaade suurim maateemaline mess Tartu näituste messikeskuses on tasapidi populaarsust kogunud ka piiri taga. Maamessi korraldajaile tuli aga üllatusena, et kõigist eksponentidest moodustavad välismaised firmad tervelt 15 protsenti.

Korraldajate teatel on väliseksponentidest sel korral kõige jõulisemalt esindatud Soome, kust on kohal 18 firmat. Järgnevad Läti 13 ja Leedu 8 firmaga. Tulijaid on veel Poolast, Rootsist, Taanist, Saksamaalt ja Ühendkuningriigist.

Maamessi projektijuhi Margus Kikkuli sõnul tuleb Tartusse oma tooteid ja teenuseid tutvustama 450 firmat üheksast riigist. Messipinda on enam kui 60 000 ruutmeetrit. Osa messipinda andis Tartu näitustele naaber maaülikool.

Uue atraktsioonina on sel korral Maamessi kavas noorte aednike võistlus, kus lisaks eestlastele astuvad 16. aprillil võistlustulle ka soomlased.

Kindlalt on programmis ka traditsiooniline raievõistlus «Kevadkarikas 2015», kus selgitatakse Eesti parimad mehed ja naised saekäsitlemisel.

Võistluste vaheaegadel sisustab oma programmiga aega ajaleht Postimees. Esmakordselt saab teoks Postimehe maamehe mitmevõistlus.

23. Maamess avatakse pidulikult 16. aprillil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles