Ministeerium: Pala vald ei saa Tartumaaga liituda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pala valla logo.
Pala valla logo. Foto: www.pala.ee

Jõgevamaal asuv Pala vald on juba mõnda aega soovinud ühineda Tartu maakonnaga ning jaanuari lõpus langetas vallavolikogu ka vastava otsuse. Siseministeerium teatab aga vallale saadetud kirjas, et sellist liitumist Eestis kehtiv seadus ei võimalda.

Siseminister Hanno Pevkuri allkirjaga Pala vallale läkitatud vastuses taotlusele, milles vald avaldab soovi liituda Tartumaaga, on märgitud, et haldusjaotuse seaduse järgi ei saa omavalitsus eraldi üksusena teise maakonnaga liituda. Küll on see aga võimalik haldusterritoriaalse korralduse muutmise teel ehk juhul, kui vald ühineks mõne Tartu maakonnas asuva omavalitsusega.

Vastuses täpsustab minister, et kui vald soovib kuuluda Tartumaa alla, tuleb praeguse seaduse järgi uurida ühinemisvõimalusi vallaga piirnevate omavalitsustega. Tartumaa valdadest piirneb Pala Alatskivi ja Vara vallaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles