Neli kooli osalevad doonorivõistlusel

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil noored doonorid ja projekti eestvedajad Mirell Mölder (vasakult), Juta Kruusmäe, Janely Sojone, Kairi Tiirik, Jerzy Edvard Kaplinski ja Stella-Lotta Aria.
Pildil noored doonorid ja projekti eestvedajad Mirell Mölder (vasakult), Juta Kruusmäe, Janely Sojone, Kairi Tiirik, Jerzy Edvard Kaplinski ja Stella-Lotta Aria. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Domus Dorpatensise noored on algatanud Tartu abiturientidele mõeldud projekti, mille eesmärk on kutsuda noored doonoriks ning tekitada harjumus verd loovutada. Selleks, et õpilasi rohkem motiveerida, toodi sisse ka koolidevahelise võistluse moment. 

2014. aasta andmetel käib Eesti rahvastikust regulaarselt verd andmas 2,8 protsenti. Selleks, et juba varakult tekiks doonorluse näol inimestel harjumus head teha, kaasatigi projekti Hugo Treffneri, Miina Härma, Tamme ja Kristjan Jaak Petersoni gümnaasiumist kokku 18 klassitäit õpilasi.

Nelja kooli abiturientidele näidati eelmisel nädalal informatiivset õppefilmi vereannetusest. Aprillikuus tuleb õpilastel käia verd loovutamas ning iga nädal tehakse annetajatest vahekokkuvõte.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles