Linn otsib Peeter Põllu platsile nime

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Põllu monument haridusministeeriumi ees.
Peeter Põllu monument haridusministeeriumi ees. Foto: TPM

Tartu linnavalitsus loodab tartlaste abile, et leida väärikas nimi Tartu kesklinnas haridus- ja teadusministeeriumi hoone ees asuvale platsile, mis on kavas sel aastal korrastada.

Tartu abilinnapea Valvo Semilarski sõnul on praegu just sobiv hetk platsile nime otsimiseks, kuna ees seisab selle ala korrastamine. «Seda platsi nimetatakse küll politseiplatsiks, küll haridusministeeriumi ees olevaks platsiks, aga õige nimi ikka puudub. Loodan, et tartlastel on häid ideid, kuidas seda kohta kutsuda,» märkis Semilarski pressiesindaja vahendusel.

Ettepanekuid saab edastada e-kirjaga infokeskus@raad.tartu.ee või Tartu infokeskuse telefonil 736 1101. Ettepanekuid saab teha 10. aprillini. Nende põhjal teeb otsuse Tartu linnavolikogu.

Aadressil Vabaduse pst 8 asuva platsi uuendamine on kavas sel aastal. Riigihange ehitaja leidmiseks kuulutatakse välja lähiajal ning ehitustööde orienteeruv algusaeg on maikuus. Platsile rajatakse sadeveekanalisatsioon, korrastatakse kõnniteed ja haljastus ning sinna paigaldatakse uued prügikastid, istepingid ning jalgrattahoidjaid. Tuginedes dendroloogilisele hinnangule on pargis ka mitmed väga väärtuslikud puud, mida ei tohi kahjustada, kuid kõnniteede ääres olev hekk on halvas seisukorras ja see asendatakse uuega.

Uuendustöödeks on linnaeelarvesse kavandatud 40 000 eurot, millele haridus- ja teadusministeerium lisas omalt poolt 15 000 eurot.

Väljakul asub monument, mis jäädvustab Eesti Vabariigi esimese haridusministri, rahvusülikooli looja ja esimese pedagoogikaprofessori Peeter Põllu mälestust. Monument avati 2008. aastal, selle skulptor on Ekke Väli ja arhitekt Ain Rööpson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles