Konkurss otsib noort muusikat

Kertu Kula
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu finaalvõistluse parim esineja pääseb üle-eestilisele noortebänd 2015 võistlusele Tallinnas.
Tartu finaalvõistluse parim esineja pääseb üle-eestilisele noortebänd 2015 võistlusele Tallinnas. Foto: Erakogu

Tänavu leiab aset Tartumaa ja Tartu linna noorte muusikute konkurss «Bänd vs Bänd 2015». Eesmärgiks on tuua lavale uusi kollektiive ja anda noortele võimalus oma muusikat ka laiemale publikule tutvustada.

Konkursi korraldamise taga on Anne noortekeskus. Kuna keskus on väga tihedalt seotud Tartu muusikamajaga, mis tegutseb noortekeskusega samas majas, siis tekkis ürituse korraldaja Tiina Oleski sõnul idee, et võiks üheskoos midagi toredat ette võtta.

«Kõik on kuskilt alustanud ja see üritus on mõeldud eelkõige bändidele selleks, et nad saaksid esitleda oma loomingut ka teistele,» ütles Olesk. Ta lisas veel, et üheks väga oluliseks konkursi tingimuseks ongi see, et esitleda tohib ainult enda repertuaari.

Registreerimisega alustati märtsi keskpaigas ning Oleski sõnul on viis bändi juba oma osalemise soovist teada andnud ning ka küsimusi konkursi kohta tuleb igapäevaselt palju.

«Mõned on ka uurinud, kas selle võistluse jaoks võikski panna kokku kollektiivi, kellega konkursil osaleda,» lausus Oleks ning lisas, et see on väga teretulnud.

Konkursil osalemiseks tuleb bändidel oma demosalvestused esitada 13. aprilliks CDl või veebilingina Anne noortekeskusele. Finaalvõistlusele pääsenud kollektiivid avalikustatakse aga 20. aprillil.

Demovoorust pääsevad edasi seitse bändi, kellele antakse võimalus esineda 16. mail Tartus toimuval «Bänd vs Bänd 2015» finaalvõistlusel Genialistide klubis, kus iga kollektiiv saab anda 25-30-minutilise kontserdi.

Tartu finaalvõistluse parim esineja pääseb üle-eestilisele noortebänd 2015 võistlusele.

Kuigi konkursil on rõhk eelkõige Tartumaa kollektiividel, oodatakse Oleski sõnul ka osalema bände, kes on Tartumaaga kaudselt seotud või pole osalenud ühelgi teisel tänavusel maakondlikul noortebändi konkursil.

Ürituse lisainfo ja täpsemate tingimustega saab tutvuda Anne noortekeskuse koduleheküljel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles