Miks muutis maratoniklubi Tartu rattaralli rada?

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Rattaralli 2013
Tartu Rattaralli 2013 Foto: Karli Saul/SCANPIX

Vastab Klubi Tartu Maraton juht Indrek Kelk:

Peamine põhjus oli Tartu-Võru maantee remont linna lähistel. Kui Tartust väljuva suuna oskasime veel kuidagi paberi peal ära lahendada, siis linna tagasi saabumist nii, et ka muu autoliiklus saaks toimida, ei suutnud enam välja mõelda.

Pikem rada suundub nüüd Jõgeva poole ja kattub osaliselt nädal varem peetava Jõgeva rattaralli rajaga.

Jõgeva rattaralli tekkis Tour of Estonia radadele. Sealt läheb läbi Tallinna-Tartu sõit. Tegelikult kattub Jõgeva ja Tartu rattaralli rada üsna väikeses osas. Rohkem ühtib rada Tallinna-Tartu GP omaga ning sees on ka 600-meetrine kruusalõik Kaiavere ja Elistvere küla vahel. Viimastel aastatel on see lõik olnud väga hea ja isegi ühtegi rattakummi pole seal purunenud.

Kas rattaralli trassi muudatus on ühekordne või pikem plaan?

See on ainult selle aasta lahendus. Tahame kindlasti ralli klassikalistele radadele naasta. Ei välista siiski, et kui tulevikus kõik liiklussõlmed on välja ehitatud, tekib soov neid kasutada ja miks mitte uuesti Jõgeva poole sõita. Sel korral jõutaksegi Tartusse tagasi näiteks Vedu, Aovere, Luunja ja Ihaste kaudu ning ratturitel on võimalik esmakordselt ületada uhiuus Ihaste sild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles