Tartu spordiakadeemia jätkab uuel hooajal 25 sportlasega

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu spordiakadeemiasse kuulub ka kergejõustikutalent Hans-Christian Hausenberg.
Tartu spordiakadeemiasse kuulub ka kergejõustikutalent Hans-Christian Hausenberg. Foto: Margus Ansu

Tartu spordiliidu juhatus ja Eesti Olümpiakomitee otsustasid, et mullu loodud Tartu spordiakadeemia jätkab tuleval õppeaastal 25 sportlasega. Kaheksale vabale kohale tuleb aga konkurss.

Akadeemia nimekirja lisandub uuel hooajal viis uut ning vabaneb kolm kohta, teatas linnavalitsus. Tartu spordiakadeemia õppurid peavad üldjuhul õppima ja treenima Tartus. Erandjuhtudel võetakse vastu ka Nõo, Lähte ja Ülenurme gümnaasiumi õpilasi.

Spordiakadeemiasse valitud ligi 40 Tartu parimast sportlasest on praegu akadeemia nimekirjas 20 sportlast, kellest kuus õpib kõrgkoolis, 13 gümnaasiumis ja üls üheksandas klassis. Akadeemial on koostöölepingud 16 spordiklubi treeneriga, keda tasustatakse hommikuste treeningute eest.

Praegu on Tartu spordiakadeemias järgmised sportlased:

Kõrgkooli tase
* Hardo Toots, maadlus
* Andre Seppa, judo
* Kaia Soosaar, kergejõustik
* Kati Tammjärv, suusatamine
* Markus Ellisaar, kergejõustik
* Kristjan Rosenberg, kergejõustik

Gümnaasiumi tase
* Ruslan Eskov, vehklemine
* Sander Ludvig, judo
* Mattias Kuusik, judo
* Marit Jukk, kergejõustik
* Hans-Christian Hausenberg, kergejõustik
* Kaspar Erik Puusepp, korvpall
* Kadri Uiga, korvpall
* Heiko Zoober, sulgpall
* Mihkel Laanes, sulgpall
* Sale Liis Teesalu, sulgpall
* Karl Johann Luht, ujumine
* Kregor Zirk, ujumine
* Kärolin Varblane, jalgrattasport
* Mari-Liis Mõttus, jalgrattasport

Erikokkulepped sportlaste toetatud õppimise kohta on sõlmitud üheksa gümnaasiumiga, millest seitse on Tartu koolid ning kolm maakonnas asuvad gümnaasiumid. Lisaks puudutab leping kolme kõrgkooli (Tartu Ülikool, Eesti Maaülikool ja Kõrgem sõjakool).

Hommikusteks treeninguteks kasutab Tartu spordiakadeemia tasuta seitset Tartu linna ja spordiklubide spordirajatist. Tööpäeviti toitlustab sportlasi lõunal kaheksa toitlustuskohta. Sportlastel on õigus kasutada Tartu ülikooli kliinikumi spordimeditsiiniteenuseid õppeaasta jooksul 400 euro ulatuses. Hiljuti liitus projektiga Tartu veekeskus, kes pakub sportlastele võimalust käia hommikuti ja nädalavahetustel tasuta ujumas.

Tartu spordiakadeemia alustas EOK, Tartu linna ja Tartu spordiliidu koostööprojektina 6. oktoobril 2014. Spordiakadeemiat juhib Tartu spordiliit. Projektijuht on Pille Tali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles