Suurem kogus narkootikume jõudis Tartusse Narvast

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkopolitseinikud tabasid Narvast Tartusse teel olnud marihuaanalasti.
Narkopolitseinikud tabasid Narvast Tartusse teel olnud marihuaanalasti. Foto: Politsei

Eile tunnistas Tartu maakohus Aleksandr Vassiljevi (30), Sergei Nassõrovi (55) ja Paul-Hendrik Kulla (22) kokkuleppemenetluses süüdi narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises.

Vassiljevile mõistis kohus suures koguses narkootikumide käitlemise eest nelja aasta ja kolme kuu pikkuse vangistuse, kuid koos talle varasema otsusega mõistetud ärakandmata karistusega peab ta kandma nelja aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Karistusaja algust arvestatakse kahtlustatavana kinnipidamisest, 29. septembrist 2014, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Nassõrovile mõisteti samuti narkoaine suures koguses käitlemise eest kolmeaastane vangistus, kuid koos talle varasema otsusega mõistetud ärakandmata karistusega peab ta kandma kolme aasta, kuue kuu ja üheksa päeva pikkuse vangistuse. Karistusaja algust arvestatakse kahtlustatavana kinnipidamisest, 2. oktoobrist 2014.

Kullale mõisteti ühe aasta ja kolme kuu pikkune vangistus, kuid koos talle varasema otsusega mõistetud ärakandmata karistusega peab ta kandma kahe aasta, 11 kuu ja 21 päeva pikkuse vangistuse, mis mõisteti aga tingimisi kolmeaastase katseajaga. Katseajal peab Kulla täitma kriminaalhoolduse kontrollnõudeid. Eelvangistuses on Kulla mõistetud karistusest ära kandnud juba kolm päeva.

Menetluskulude katteks peab Vassiljev tasuma 2209 eurot, Nassõrov 1633 eurot ja Kulla 621 eurot.

Süüdistuse järgi omandas Narva elanik Nassõrov ligi 300 grammi marihuaanat ning andis selle edasi Vassiljevile, kes tõi narkootilise aine Tartusse. Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse politseiametnikud said meelemürgi liikumisele jälile ning samal päeval, kui süüdistatav tõi marihuaana Tartusse, peeti mees kinni ning talt võeti marihuaana ära.

Lisaks sellele on kohtueelse menetluse käigus kogutud tõendid, mis kinnitavad, et sama mees omandas eelmisel aastal 80 grammi marihuaanat, millest osa andis teistele isikutele edasi. Kulla oli üks ostjatest ja selles asjas kolmas süüdistatav, kes süüdistuse kohaselt käitles Tartus marihuaanat väikeses koguses.

Lõuna prefektuuri narkokuritegude talituse juht Kristjan Tommingas kinnitas, et need mehed ei istunud kohtupingis esimest korda. Narvalane Nassõrov on vanglas veetnud suure osa oma elueast ning viimati viibis ta vabaduses kõigest paar kuud.

Kohtumenetluse pooled saavad otsust vaidlustada 15 päeva jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles