Vesiprindiga saavad esemed uue ilme

Kertu Kula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pilt kinnitub detailile vähem kui minutiga. Selleks, et muster jääks perfektne, tuleb väga hoolikalt mõelda, kuidas ja mis nurga all detail vette kasta.
Pilt kinnitub detailile vähem kui minutiga. Selleks, et muster jääks perfektne, tuleb väga hoolikalt mõelda, kuidas ja mis nurga all detail vette kasta. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Ligi aasta tagasi viibis Jaanus Lauga (26) Afganistanis missioonil. Enne seda töötas ta välismaal veoautojuhina ning omandas ehitaja elukutse. Noormees unistas aga mõnda aega oma ettevõttest ja aasta tagasi rajaski osaühingu Vesiprint, kus kannab vee ja keemiliste ühendite abil mitmesugustele detailidele mustreid.

Lauga ei ole vesiprindi tehnoloogiat koolis õppinud, vaid kõik oskused omandas ta ühest Youtube’i videost, mida nägi missioonil olles. Mullu mais, kui ta Afganistanist naasis, rentis ta Tähe tänava lõpus ruumid ja tellis Inglismaalt spetsiaalse vanni.

Kuna noormehe sõnul vesiprindiga tegelevaid ettevõtteid Eestis väga palju ei ole, hakkas ta pidama Saksa spetsialistidega kirjavahetust ning tellis ka esimesed pildid katsetamiseks. Praegu saab klient valida üle viiesaja mustri vahel, mille juurde saab sobitada erinevaid alusvärve.

Paljud ajavad Lauga arvates vesiprindi segamini kleepimisega, kuid tegelikult on need täiesti erinevad asjad. Näiteks vesiprindiga jääb muster detailile sama tugevasti nagu autovärv ning on seega vastupidavam kõikvõimalikele ilmaoludele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles