Rock püüab Balti liigas pronksi

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TPM

Balti liiga poolfinaalis Ventspilsile alla jäänud TÜ/Rock alustab täna kodusaalis kahemängulist kolmanda koha seeriat, kui vastamisi minnakse tugeva Leedu klubi Utena Juventusega.

Rocki tänane vastane tunnistas teises poolfinaalis kahe mängu kokkuvõttes Šiauliai paremust. Esimese mängu võitis Šiauliai tulemusega 73:69 ning teine kohtumine lõppes viigiga 60:60.

Kuigi Juventus hoiab Leedu meistrivõistlustel tabelis neljandat ja Šiauliai seitsmendat kohta, polnud  Juventuse finaalist väljajäämine Rocki peatreenerile üllatus.

«Nad on Šiauliaiga tegelikult võrdsed meeskonnad ja mõlemad mängud olid tasavägised. Seekord sai Šiauliai finaali, aga oleks võinud vabalt ka Utena minna,» analüüsis Kullamäe. Ta tõdes, et tabelikohtadele pole mõtet eriti tähelepanu pöörata.

«Seal on neljandast kaheksanda kohani kõik üsna võrdsed. Ühel päeval võidab üks, teisel päeval teine. See on kõik üks korralik Leedu tase ja pole tähtis, kas oled neljas või kaheksas,» ütles Kullamäe.

Ühtlane meeskond

Kuna Rock alustas Balti liigat sel hooajal alles pärast põhiturniiri, pole pronksiseeria meeskonnad tänavu varem kohtunud. Kullamäe sõnul ei tee see ettevalmistust siiski keerulisemaks. «Valmistume nii nagu ikka. Praegu just vaatan Juventuse ja Šiauliai viimast mängu läbi,» sõnas Rocki treener.

Vastaste mängustiilist ei tahtnud ta midagi eraldi välja tuua. «Selline ühtlase pikkusega sats. Kõik teevad kõike. Viskavad ja võtavad üksühele ette. Füüsiliselt tugevad ja liikuvad ning mängivad kaheksa-üheksa mehega. Midagi erilist välja tuua on aga raske. Normaalne Leedu meeskond,» kirjeldas Kullamäe.

Tartlastele teeb kohtumise huvitavamaks fakt, et Juventuse koosseisus mängib ka kunagine Rocki võõrmängija Egidijus Dimša. Leedukate kõrval on meeskonnas veel kaks välismaalast: 180-sentimeetrine ameeriklasest tagamängija Rashaun Broadus ning äärel 203-sentimeetrine venelane Nikita Barinov.

Osalemine ebaselge

Kullamäe sõnul polnud eilseks veel selge, kas pronksimängudest saab osa võtta kaelavaluga hädas olnud Gert Dorbek. «Kui mõni visketrenn välja arvata, siis meeskonnaga pole ta siiani treeninguid kaasa teinud. Täna (eile – toim) õhtul võtab valuvaigistid sisse ja siis vaatame, mismoodi ta ennast tunneb, aga väga hea tal enesetunne ei ole,» lausus Kullamäe.

Samamoodi polnud eilseks teada, kas mängida saab Tanel Kurbas. «Kurbasel oli mingi viirus küljes ja ta pole samuti vahepeal treeninud,» ütles Kullamäe. Vähemalt kuuks ajaks jääb mängudest kõrvale ka põlveoperatsioonist taastuv Timo Eichfuss.

Hoolimata keerulisest olukorrast püüdis Kullamäe jääda optimistlikuks. «Mis siin ikka. Võtame mäng korraga. Nagu ma olen öelnud, medal on mängus ja püüame selle eest võidelda. Eelmisel aastal see õnnestus. Eks need pronksimängud rohkem lohutusmängud ole, aga võita tahad ju ikka,» lausus peatreener ning lubas mänguaeg anda ka noorematele.

Kuna võitja selgub taas kahe mängu kokkuvõttes, on Kullamäe sõnul oluline esimeses kohtumises hea mäng teha. «Poolfinaalis tegime ühe ülihalva mängu ja olime kohe raskes seisus. Tahaks loota, et nüüd nii ei juhtu,» ütles peatreener. Tänane kohtumine algab kell 19 TÜ spordihoones.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles