Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming valiti Tartu praostiks

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming (keskel), peapiiskop Andres Põder (paremal) ja koguduse endine õpetaja Kalle Mesila osalesid mullu oktoobris Peetri kiriku 130. ja koguduse 145. aastapäeva jumalateenistusel.
Tartu Peetri koguduse õpetaja Ants Tooming (keskel), peapiiskop Andres Põder (paremal) ja koguduse endine õpetaja Kalle Mesila osalesid mullu oktoobris Peetri kiriku 130. ja koguduse 145. aastapäeva jumalateenistusel. Foto: Merike Lill

Eesti Evangeelse Luterliku Kiriku Tartu praostkonna sinodisaadikud valisid eelmisel nädalal Lohusuus uueks Tartu praostiks Peetri koguduse õpetaja Ants Toominga ning abipraostiks senise abipraosti ja Pauluse koguduse abiõpetaja Kristjan Luhametsa.

Senise Tartu praosti Joel Luhametsa valisid kiriku­kogu liikmed jaanuaris piiskopiks. Koos Tiit Salumäega pühitsetakse nad piiskoppideks Tallinna Toomkirikus 23. aprillil. Õpetaja Ants Toominga sõnul ei ole tänaseks praosti piduliku ametisse asumise üle veel midagi kokku lepitud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles