Seisnud salmide hulgas leidus sonetipärg

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilmar Särg tõi lugejate ette oma luulekogu "Seisnud salmid".
Ilmar Särg tõi lugejate ette oma luulekogu "Seisnud salmid". Foto: Kristjan Teedema

Ilmar Särg on avaldanud praegusel aastasajal vaheldumisi jutukogusid ja romaane. Ühtekokku on tal ilmunud raamatuid tosin, esimene neist aastal 1986. Kõige värskem on kolmeteistkümnes, äsja ilmunud luulekogu «Seisnud salmid».

Esikaanel on peale autorinime ja pealkirja veel sõna «armastusest», mille tähed jooksevad ülalt alla. Selle kõige kohta kirjutab Ilmar Särg oma raamatu tagakaanel järgmist.

«Luues aastavahetusel majapidamises korda, leidsin kultuurikihi alt kunagi kokkupandud luulekogu «Armastusest». Salmid olid tükk aega seisnud, aga polnud mingil moel kehvemaks läinud. Panin mõned veel juurde ja siin nad siis on,» märgib autor.

Armastusest on 80-leheküljelises raamatus, mille on kirjastanud Lambri Raamat, Ilmar Särg kirjutanud lihtsamalt ja veidi keerulisemalt. Isegi soneti vormis. Ja isegi sonetipärjana, mis tähendab 15 üksteisega tihedasti seotud sonetti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles