Tammeka jäi napilt Levadiale alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval oli Tammeka jalgpallimeeskond vastamisi FC Levadiaga. Tallinnas peetud kohtumises pidid aga tartlased pärast pingelist mängu alla vanduma 2:1. 

Tammeka jalgpallimeeskonna peatreener Indrek Koser iseloomustas eilset mängu kui väga kinnist, mille esimene poolaeg oli parem kui teine. «Suutsime palliga olla ja kombineerida, teisel poolajal mängisime tugevas vastutuules ja pigem läks initsiatiiv Levadiale. Selles plaanis andsime eelnevate mängudega pisut tagasi,» ütles ta.

Kui varem oli Tammeka suureks probleemiks mängus kaitsesse tagasi jõudmine, siis Koseri meelest on selles osas olukord paranenud. «Teadsime, kuidas Levadia püüab väravateni jõuda, ja saime ka pikkade pallide ja tsenderdustega hakkama, väravad tulid aga mujalt,» nentis ta.

Esimene Levadia värav sündis 60. minutil, kui Ilja Antonov saatis palli Tammeka väravavahi Karli Küti selja taha. Teine värav tuli Andreas Raudsepa tsenderdusest ja Tammeka kaitsja õnnetust rikošetist. Nõnda maandus pall Kütile püüdmatult värava tagumisse nurka.

Õnnetud väravad

Koser ei jäänud tulemusega rahule, kuna Tammeka jäi meistriliiga arvestuses järjekordselt punktidest ilma. «Kuid ma usun, et Levadiale oli see üsna ebamugav mäng ja see näitab, et võime ka teiste tiitlipretendentidega edukalt mängida,» ütles ta.

Abikapten Tauno Tekko hindas Tammeka mängu südikaks. Ta nentis, et Levadial polnud mängus väga palju võimalusi. Väravad, mille vastased lõid, jõudsid tema meelest Tammeka jaoks õnnetul kombel postide vahele.

«Esimese puhul jäime pisut kaugeks vastasest ning teine oli õnnetu omavärav. Kahju, äärest sooviti tsenderdada kasti, aga pall sai kaitsest rikošeti ja maandus üle väravavahi väravasse,» ütles Tekko.

Tammeka löödud värav tegi tartlastel meele heaks, sest tegu oli ilusa sooritusega. «Hurt sai kaks korda proovida. Kui esimese löögi Pareiko tõrjus, siis teise lõi praktiliselt tühja väravasse,» rääkis ta.

Mängust võtavad tammekalased kaasa pigem positiivse emotsiooni ja tõdemuse, et tugevamate meeskondade vastu on võimalik mängida. Teisalt tunnistas Tekko, et mängust oleks tahtnud siiski ka punkte saada.

Tammeka kapten Jürgen Lorenz arvas, et üleeilne mäng oli keskpärane, kaitse töötas, kuid otsustavatel hetkedel jäid nad magama. «Muidu oli mäng enam-vähem, teise värava puhul oli Levadial palju õnne – kõik töötasid ühise eesmärgi nimel,» tõdes ta.

Kehv algus

«Vastased hoiavad palli nii, nagu peab, ent neil on kaitseliin habras. Võib-olla on see tingitud välismaalaste rohkusest, aga see tundub kuidagi habras,» kirjeldas Lorenz.

Levadia ründeliini hindas Lorenz heaks, kuigi mängus polnud neil palju väravavõimalusi, sest Tammeka meeskond püsis väga hästi kaitses.

«Olime seekord kaitses päris head, ükskord magasime nende keskpooliku sissejooksu maha, teine oli puhtalt õnn. Võrreldes Pärnu mänguga olime kindlasti paremad ja ühtsemad,» sõnas ta.

Lorenz tõdes, et hooaja algust ei saa hinnata kuidagi positiivselt, sest meistriliiga tabelis ilutseb null punkti. «Kuid 33 mängu on veel minna ning usun, et suudame kõikidelt tiimidelt punkte võtta. Esimene mäng võeti jõuga, teine mäng jäi realiseerimise ja kontsentreerituse taha ning nüüdne mäng jäi kindlasti õnne taha,» nentis ta.

Lorenzi hinnangul töötavad Tammeka meeskonna mängijad ühise eesmärgi nimel ja trennis pingutatakse üheskoos. «Mäng Levadia vastu näitas, et me ei ole niisama meistriliigas,» rääkis ta.

Tammeka jätkab treeningutel võistlusteks valmistumist samamoodi nagu seni. Lorenzi sõnul teavad Tammeka treenerid, mida on mängijatel vaja üle vaadata ning mille kallal vaeva näha. «Nüüd küll tuleb koondise paus ja saame rohkem valmistuda järgmiseks mänguks, et avada oma punktiarve. Mänge veel on ning meie oleme valmis võitlema Tartu eest,» ütles ta.

Tallinna FC Levadia – Tartu JK Tammeka 2:1 (0:0)

Koht: Sportland Arena

Tammeka: Karli Kütt, Kevin Anderson, Jürgen Lorenz, Martin Jõgi, Martin Naggel (76. Valeri Šabanov), Tauno Tekko, Andre Paju (78. Johannes Theodor Kollist), Martin Miller, Heiko Tamm (68. Tristan Koskor), Rasmus Tauts, Martin Hurt

Väravad: 60. Ilja Antonov (1:0), 63. Martin Hurt (1:1), 70. Andreas Raudsepp (2:1)

Kaardid: 36. Artur Pikk (kollane), 37. Martin Jõgi (kollane).

Pealtvaatajaid: 84

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles