Reno Laidre: omavalitsuste koostöö võib päästa maagümnaasiumid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RENO LAIDRE
RENO LAIDRE Foto: Valimised

1. aprill on kuupäev, milleks Tartumaa kogukonnad peavad oma valitud volikogude kaudu otsustama, kuidas nende koolid jätkavad tööd järgmisel õppeaastal. Sealhulgas  gümnaasiumid – kas gümnaasiumi või põhikoolina.

Tartumaal on näiteid mõlemast valikust. Rannu vald otsustas neli aastat tagasi gümnaasiumiossa uusi õpilasi enam mitte vastu võtta ning võib nüüdseks juba teha järeldusi selle sammu sotsiaal-majanduslikest mõjudest.

Vestlesin hiljuti Rannu vallavanema Maano Koemetsaga, kes oli veendunud, et keskkooli muutmine põhikooliks ei ole pannud inimesi Rannust ära kolima. Kooli ümberkorraldamine tõi pigem kaasa positiivseid muutusi: sai vähendada osalise koormusega õpetajate arvu, väärtustada õpetaja ametikohta palgatõusu kaudu, täiendada märkimisväärselt tugisüsteeme ning luua nii eeldused õpilaste igakülgse arengu toetamiseks ja konkurentsivõimelise põhihariduse omandamiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles