Mart Kivastik esitleb oma uut jutukogu reedel Tartus ja varsti Tallinnas

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kivastiku novellikogu «Autoportree naise ja hobusega» on toimetanud Margit Kuusk, kujundanud Mall Vahtre, kaanefoto teinud Imat Suumann ning välja andnud kirjastus Väike Öömuusika.
Mart Kivastiku novellikogu «Autoportree naise ja hobusega» on toimetanud Margit Kuusk, kujundanud Mall Vahtre, kaanefoto teinud Imat Suumann ning välja andnud kirjastus Väike Öömuusika. Foto: esikaas

Märtsi algul pidi Mart Kivastik sõitma Tartust Tallinna, et Underi ja Tuglase kirjanduskeskuse muuseumiosakonnas vastu võtta Friedebert Tuglase novelliauhind. Žüriile meeldis väga Kivastiku «Õnn tuleb magades», mis ilmus mullu viimases Vikerkaares. Läks mööda kaks nädalat ja paar päeva, kui «Õnn...» ilmus sama kirjaniku üheksa teise jutuga raamatukaante vahel.

Vastse raamatu pealkirjaks on kirjutatud «Autoportree naise ja hobusega» ja see on trükitud maalikunstnik Imat Suumanni tehtud fotole. 223-leheküljelise kogumiku novellide tegelased on norgus tüübid, kelle lurris elus juhtub teinekord päris naljakaid asju.

Reedel tuleb sellest novellikogust ja Kivastikustki juttu Tartus kahes kohas. Kell 17.30 esitletakse «Autoportreed naise ja hobusega» raeplatsi servas Ülikooli raamatupoes, autogrammitund on kavandatud kohe seejärel Rüütli tänava Veinis ja Vines. Tallinlased peavad veidike ootama – pealinnas esitletakse raamatut 25. märtsil kell 17 Solarise keskuse Apollo raamatupoes.

Mart Kivastikule tõi «Õnn tuleb magades» tema teise Tuglase novelliauhinna. Esimese sai ta eelmisel sajandil, aastal 1999 novelli «Morn» eest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles